3906

Кметът на "Южен" ял бой заради съсипани плетки

Костадин Язов, кмет на най-големия пловдивски район „Южен“, е изпитал на гърба си как любимият му меч може да послужи не за игра, а за наказание, и то сурово.

„Трябва да съм бил десетгодишен. Майка ми обичаше да плете, много умееше. И често канеше вкъщи приятелки и съседки, които обичаха да шият и идваха с ръкоделията си. Не си падах особено по тези женски сбирки, защото все ми задаваха досадни за всяко дете въпроси от типа: „Какъв искаш да станеш, като пораснеш?“. Затова един ден, когато отидоха в другата стая да пият кафе, взех една ножица и нарязах всички карета за бродиране и плетки. Последваха крути мерки“, описва случката Язов. 

Наказанието по Макаренко дало резултати и Коцето повече не си и помислил да съсипва ръкоделия, с каквито в онези години беше прието да се покриват телевизорите и да се украсяват всякакви масички. И тъй като харесвал точните науки, в по-късните години завършил в ПУ „Паисий Хилендарски“ две специалности -  „Атомна и ядрена физика“ и „Лазерни техники и технологии“, към които добавил и магистратури по "Макроикономика" и по „Сигурност в публичния и частния сектор“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Хвойнева

Хвойнева

20.09.2023 | 10:32

Какво слабичко момче, а сега тройна гуша и от бузките очите му се не видят.Парата разваля човека.

Отговори
1 0
Хмх

Хмх

15.09.2023 | 18:32

Явно от малък го влече да съсипва разни неща.

Отговори
6 9
Малко му е било

Малко му е било

15.09.2023 | 17:49

Малко бой е ял.

Отговори
7 9
Вярваме му

Вярваме му

15.09.2023 | 17:43

От тогава значи не понася жените.

Отговори
6 9

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?