Следвайте ни

Кметът на „Северен“ даде старт на учебната година в НУ „Хр. Ботев“

viber icon

С много празнично настроение бе даден стартът на новата учебна година в НУ „Христо Ботев“ в „Северен“. Гост на прекрасното тържество бе кметът на района Стоян Алексиев.

„Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, но най-вълнуващ е за първолаците, които днес прекрачват прага на училището и поемат по един дълъг път, водещ към наука и нови хоризонти. На всички ученици пожелавам с труд и постоянство да натрупват нови знания,  да придобият различни умения и да постигнат блестящи успехи. На добър час!“, приветства малките възпитаници на НУ „Христо Ботев“ районният кмет Стоян Алексиев.

Директорът на учебното заведение Иван Пенев поздрави учениците и им пожела здраве, успехи, постоянство и  упоритост през новата учебна година 2020/2021. Той подчерта още, че са направили добър избор, тъй като училището е иновативно и за втора поредна година работи по проект.”Вдъхновени от книгите”.Проектът е намерил място и в новата Стратегия на училището.Създадени са правила за мерки за превенция на COVID-19, които ще се спазват стриктно.

Традициите с посрещането на знамето и въвеждането на първокласниците през прага на училището бяха най-емоционалните моменти в днешния празничен ден. В НУ „Христо Ботев“ се обучават 431 деца и ученици, като в учебното заведение са обособени 5 паралелки в първи клас (общо 98 първолаци).

Спазен бе и обичаят с лисване на менчето с вода за здраве и късмет.

На събитието присъстваха Георги  Титюков- заместник-кмет на Община Пловдив, Георги Попов-Тумби-бивш футболист на „Ботев” (Пд)  и националния отбор, бивши учители и членове на Училищното настоятелство и Обществения съвет.

Над 10 000 деца и ученици от 7 детски градини и 13 училища стартираха новата учебна година в район „Северен“. Четирима са новите директори на учебните заведения в района: Тони Табакова (ДГ „Захарно петле“), Наталия Коева (ДГ „Весела“), Пламен Стоилов (СУ „П. Яворов“) и Михаил Крантов (ОУ „П. Волов“).

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дивна

Дивна

15.09.2020 | 22:19

Страшно ниво има това даскало, след 4 ти клас пълни общите паралелки на хуманитарната, които са с трагично ниво!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?