Следвайте ни

Кметът на „Родопи” подписа договор за изграждане на детски площадки в две села

viber icon

Община „Родопи” ще изгради две площадки за деца на територията на селата Оризари и Кадиево. Кметът Павел Михайлов  и председателят на Управителния съвет на СНЦ „МИГ- Перущица-Родопи”  Румяна Самоковарева подписаха днес договор с Държавен фонд“ Земеделие“ за безвъзмездно финансиране по Процедура „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от ПРСР за периода 2014 – 2020 г. Проектът е тристранен между Общината, сдружение „МИГ- Перущица-Родопи” и ДФ „Земеделие”.

Стойността на инвестицията е близо 90 хиляди лева без ДДС. Предвидено е изграждане на комбинирани детски площадки за деца  от 3 до 12 години, доставка и монтаж на оборудването, озеленяване, облагородяване на терена и извършване на рекреационни дейности, както и изграждане на вертикална планировка и електро.

„Целта на инвестицията е да подобри условията на живот и отдих в населените места.  Така не само ще задържим младите хора, но идеята е да  работим в посока увеличаване на местата, където в селата може да се спортува  и хората да прекарват пълноценно свободното си време. По-добрата среда на живот привлича туристи  и насърчава оставането и развитието на бизнеса”, коментира след срещата кметът Павел Михайлов. 

С реализирането на проекта ще се създадат благоприятни условия, които да превърнат Общината в предпочитано място за живот и възможности за перспектива на населението, категорични са от администрацията на „Родопи”. 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Родопчанин

Родопчанин

26.04.2021 | 22:03

Аман от свиркаджийки!

Отговори
3 1
Ако глупоста имаше криле щеше да полети като гълъб

Ако глупоста имаше криле щеше да полети като гълъб

26.04.2021 | 19:43

Тази крумовската бая на сериозно се е взела. Аха и ще литне.

Отговори
2 0
колекционер на фантазии

колекционер на фантазии

26.04.2021 | 18:58

Тези двамата от снимката си падат мноого по издуфките! Пръц!

Отговори
2 1
СNN

СNN

26.04.2021 | 18:27

ЩЕ ПРИПАДНА!!!! ПОЛУДЯХА...!!!! ТОВА Е ЦЕНТРАЛНА НОВИНА НАПЪРВА СТРАНИЦА !!!!!! НАПРАВО ДАЖЕ ЗА СВЕТОВЕН ОБМЕН... АЛО НЯКАКВИ РАБОТНИ МЕСТА ЛИ ОТКРИХТЕ?!?! НЕЩО КАТО ТУРИСТИЧЕСКА АТРАКЦИЯ ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА ТУРИСТИ ЛИ.... АМИ ТЕЗИ ПЛОЩАДКИ МОГАТ ДА СИ ГИ НАПРАВЯТ ПО СЕЛАТА БЕЗ ТАЗИ ПАРОДИЯ ДАЖЕ С ДОБРОВОЛЕН ТРУД И ДОБРОВОЛНИ СРЕДСТВА. Е ИЗТРЕСКА ТОЯ ПАВЕЛ МИХАЙЛОВ... НАПРАВО СНИМКАТА Я СЛОЖЕТЕ В РАМКА И НАПИШЕТЕ " НЕ ВИЖДАНО НЕ ЧУВАНО!!! И В АЛЕЯТА НАШАТА ГОРДОСТ!!!! ТЕЗИ СРЕДСТВА ПО ТОЯ ДЪРЖАВЕН ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ ЗА ТЕЗИ ПРОЩАДКИ ЗВУЧИ МЕРЗКО.. ВСЕ ИСКАМ ДА СИ ГО ОБЯДНЯ ТОЗИ ФОНД... ВЕЧЕ СЕ ДОСЕЩАМ ИМА ПАРИ ЗА УСВОЯВАНЕ... И ФУКАНЕ...

Отговори
2 1
Osviqvane

Osviqvane

26.04.2021 | 18:25

To hubavo no kolko shte si gushnat? Kolko deca ima v tez sela dano sa poveche.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?