Следвайте ни

Кметът на Източен откри новата учебна година в НУ „П. Р. Славейков“

viber icon

Кметът на „Източен“ Иван Стоянов откри новата учебна година в НУ  “П.Р.Славейков“. Пъстрото множество от първокласници, родители и учители с нетърпение чакаха ритуала в първото си училище. Директорът Димка Врачева  лично посрещаше всички от новата смяна ученици. Съгласно традицията, кратка програма със стихове, мажоретки и песни анонсира първия училищен звънец. 

Иван Стоянов пожела на всички здраве и подчерта, че е в процес  изграждането на три зелени класни стаи в началното училище, които с помощта на специалистите от районната администрация, ще бъдат без аналог в града и страната и ще даде възможност за обучение на децата  в екологична, зелена и  модерна среда. Това училище заслужава подобен комплекс, защото то е на висота и в обучението, и в образованието и възпитанието на своите ученици, заключи той

Отец Иван изпълни тържествен водосвет за здравето и успеха на всички ученици и учители и цветното шествие се отправи към украсените класни стаи за встъпителния урок на знанието.

И учениците от първи и пети клас в  ОУ“ Васил Левски“ изпълниха училищния двор за откриване на новата учебна година. Мажоретни и песенни изпълнения в съпровод на гайда от учителя в същото училище Петър Смиленов и под диригенството на Екатерина Захариева откриха събитието, на което директорът Гергана Петрова привества учениците и кмета на района Иван Стоянов. Усмихнат, той пожела на учителите да са здрави, за да могат да посрещнат предизвикателствата на новата учебна среда, а на учениците- да уважават и пазят своите педагози, защото те ще са опората им в следващите учебни месеци. 

Иван Стоянов изпрати специални поздравителни адреси на всички директори на детски градини и училища в района в които се казва: „Пандемията от COVID-19 изправи всички ни пред опасност, която светът не познава, но тя ни даде увереност чрез Вас- творци на знанието, че човекът е по- силен в този двубой чрез прогреса и образованието.“ 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?