Следвайте ни

Кметът Здравко Димитров към министъра: Трябват ни 2 нови училища! Ще ги утвърдите!

viber icon

„Г-н министър, имаме нужда от две нови училища и трябва да минем на едносменен режим”. Това каза кметът Здравко Димитров на министъра на образованието Красимир Вълчев на откриването на международна конференция „Да бъдем иновативни”. Тя е организирана от Световен образователен форум в България. И къде на шега, къде сериозно, кметът отсече: „Ще ги утвърдите!”.

Здравко Димитров добави към нуждата от училища и потребностите от ясла и детска градина за всеки район. А после подчерта, че секторът  заслужава увеличение на заплатите и през 2020. „Това показва отношение на държавата. Това, което правите, има значение”, добави градоначалникът. Той увери, че в негово лице МОН има надежден партньор, готов да работи по всяко време. Защото на мен не ми е безразлично образованието на нашите деца, мотивира се Здравко Димитров.

Той изтъкна сред постиженията на Пловдив въвеждането на електронния прием в детски градини и първи клас и пилотното прилагане на Монтесори в общински детски градини и начален курс. Може да се похвалим с много успехи, като програмата за безопасно и посещаемо училище, с която върнахме над 40 000 деца в  клас. В началото на някои им се струваше нереално, но за година-две успяхме да разпространим системата в цялата страна, изтъкна Здравко Димитров.

„Образованието е една от изконните мечти на българина. Той винаги е искал да образова децата си. Дори когато не са били толкова богати, семействата са купували библии на децата си да ги учат на четмо и писмо. А Пловдив е сред водещите в образованието и в културата. Иска ми се да продължим да бъдем иновативни”, увери кметът.

Как иновациите в училище ще влязат и в занималнята и какво още съобщи министър Красимир Вълчев – очаквайте подробности

 

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?