Следвайте ни

Класен от Пловдив разчувства абитуриентите с онлайн изпълнение

Здравко Мандаджиев изпя "Вчера" на прощаване със зрелостниците от 12. Б в СУ "Св. св. Кирил и Методий"

viber icon

„В училището на живота няма ваканция, бъдете силни, уверени и отговорни!“, ориса своя 12. Б  класният Здравко Мандаджиев. И на прощаване му изпя „Клетва“ от филма „Вчера“.

С онлайн концерт „Предимството да си единствен“ СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Пловдив изпрати своите абитуриенти днес. Той събра индивидуални и групови изпълнения на учениците от XII б клас с профил "Музика" и "Хореография", думи на обич от преподаватели и послания от самите зрелостници.

24 май за всички, които гледаха онлайн във фейсбук страницата на школото, започна с училищния звънец. Удари го директорката Таня Николова. Никой не си представяше този ден така, призна тя. „Но заедно научихме най-ценното – да се радваме на всеки споделен миг – обърна се към зрелостниците Николова. – Живейте бавно! Мечтайте дръзко! Работете упорито! Шансът да получите нещо даром е нищожен, но всичко, което искате, можете да постигнете сами!“

Първи четвъртокласниците поздравиха най-големите в училището, като ги заклеха да са победители, да отсяват ненужните неща, да са добри и да обичат България – защото камъкът си тежи на мястото.

Самите абитуриенти отправиха думи на благодарност у дома пред камерите на компютрите и телефоните. И в тях десетки пъти отекна: „…в сърцата ни…“.

Спомените от учебните години се върнаха с кадри от залата по хореография – с „Що ми домилело, мамо“ и откъс от танца „Войвода“.

Младите танцьори тропнаха хоро по шопски в припомнени мигове от чествания на училището и участието му в програмата на Пловдив 2019. 

Мелодия от филмите на Чарли Чаплин пренесе в друг свят. И се оказа, че може да бъде изпълнена на пиано с лекота, с обувки на 12 см ток като карфица и с червена рокля.

„Тръгнат ли двама“ на четири китари и поп хитове в изпълнение на абитуриентите втъкна още училището в музикалната китка на онлайн концерта си.

Класната на 12. Б до миналата година – Ася Сестримска, заръча на зрелостниците да следват своето разбиране за щастие и красота и им благодари за всички хубави моменти и изненадите за рождените си дни. „Никога да не се предавате! Обичам ви!“, каза им още тя.

Преподавателят по хореография Боян Алексиев си спомни как в 9. клас в залата за танци влезли 13 момичета, неуверени, но пък много талантливи. „Класът първо стана колектив, а днес е семейство“, щастлив е той. Каза сбогом на учениците и „Здравейте, колеги!“ на новото попълнение в  гилдията. И добави: „Мечтайте, за да има какво да сбъдвате!“.

Класният на 12. Б Здравко Мандаджиев увери младежите, че където и да отидат, често ще се връщат в ученическите си години, които остават най-безгрижните, истински и щастливи. „Тук беше стартът ви в света на танцовото и музикалното изкуство. Тази магия докосва душите и прави живота по-цветен и красив – каза им той. - Изпълнете дните си с музика, цветове и незабравими преживявания! Разперете криле, бъдете силни, мъдри, търсещи! Бъдете себе си и най-вече - стойностни хора! Орисвам ви с много обич, мъдрост, подкрепа и вяра!“

И думите му преляха в песен – „Клетва“ от култовия филм „Вчера“.

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Родител

Родител

24.05.2020 | 23:13

Браво! Прекрасно изживяване и невероятен спомен за децата ни... Въпреки всички препятствия.

Отговори
1 0
Колега от Кричим

Колега от Кричим

24.05.2020 | 16:33

Браво на Здравко Мандаджиев! Хвала, че е сред децата и не се срами да е учител! Честит празник на учителите, учениците и специално на абитуриентите!

Отговори
5 0
Михайлов

Михайлов

24.05.2020 | 15:32

Браво! Поздравления! Чудесни думи и песен!

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?