Следвайте ни

Късен прием в британски вузове на изложение в Пловдив

Форумът „Световно образование” дава последен шанс за изпусналите сроковете да постъпят при условията отпреди Брекзит

viber icon

Късен прием в британски университети с гарантиран кредит за цялото обучение след Брекзит ще предложи международното изложение „Световно образование“ на  24 февруари в Гранд хотел Пловдив. Сред тях са университетите Ковънтри, Брадфорд, Портсмут и университетът в Източен Лондон. Те ще приемат документи след официалния краен срок - 15 януари, и то по най-желаните специалности като бизнес, компютри, психология, архитектура и инженерни науки. Информация за всички свободни места в британски университети и подаване на  документи за кандидатстване с мотивационно писмо ще се извършват на място по време на изложението и в дните след него.

Това е уникален шанс за закъснели кандидати - да влязат в последната година, която гарантира  запазване на досегашните условия и пълно кредитиране на таксите за цялото следване. Съгласно споразумението за Брекзит те ще са валидни за приетите до 31 декември 2020 г.

На изложението е един от най-добрите академични университети на Холандия – Еайндховен, считан за ковачница на кадри за „Филипс”. Висшето училище е специализирано в областта на научните разработки и иновациите и предлага семестър или година в партньорските си университети в Азия.

Засиленият интерес към Нидерландия през последните 5 г. доведе до някои ограничителни условия по определени специалности на академичните университети, казват от „Интеграл“. Сред тях са ранни срокове за подаване на документи, допълнителни тестове и изпит по математика за компютърни науки и бизнес администрация, специална селекция и изпит за психология и хорариум от часове за биология и химия. „Световно образование“ стартира специализирана кампания за прием в Нидерландия, която ще е от изложението до 6 март.

Специализирани консултантски центрове ще дават информация за Германия, Австрия, Дания, Швеция, Испания, Италия, Белгия и Швейцария, както и за САЩ и Канада.

Висше на английски в Испания е с сред новите предложения. Вече са обработени първите 10 кандидатури на българи по специалности като бизнес администрация, туризъм, физиотепария, психология и др. Специализирана презентация и информационна брошура ще получат всички посетители с интерес към Испания, която е и сред  малкото европейски държави, в които може да се кандидатства с приемен изпит, държан в български университет. Поради това и срокът за прием тук е удължен до 1 юли. 

В изложението участват  още испански, белгийски, португалски и италиански училища с двуезични програми.

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?