Следвайте ни

Канят майките от ДГ "Мир" в Комисията по образованието

viber icon

Да покани протестиращите майки от ДГ "Мир" в Комисията по образованието към ОбС обеща общинският съветникът и директор на ЕГ "Пловдив" Николай Радев. Двайсетина родители го пресрещнаха на влизане на сесията на Общинския съвет преди минути, за да искат застъпничество за решаване на конфликта в учебното заведение, който продължава вече трети месец.

Радев обясни, че жалбата на семействата, която е внесена в ОбС, не касае правомощията на тази институция, тъй като проблемите са свързани най-вече с взаимоотношенията.

 

 

"Тук съм да заместя дъщеря ми, която е на работа - сподели Нели Папазова, баба на дете от 3 А група, от която тръгна скандалът след жалба за наказвано дете. - Поддържам младите и амбициозни родители в желанието им да накарат директорката да преосмисли поведението си. 37 години съм била учител и знам, че когато ръководител застане срещу подчинените си, трябва да вижда уважение, а не страх, злоба и омраза.

Добрият психоклимат е разковничето. В малък колектив е пагубно учителят да влиза при децата с разклатени нерви, Детската градина не е вилает, нито сме в робовладелски строй. Деликатна е тази работа и не е за всеки. Като зрял човек бих посъветвала г-жа Джаникян да преосмисли поведението си, има и други поприща".

Конфликтът в детската градина нажежава страстите вече трети месец. Тръгна от жалба на родителите на 5-годишно момче, че системно е наказвано от лелята в групата да стои на стол, да не закусва и да мие тоалетните. Опитът за изясняване на позициите доведе до още по-остър сблъсък на родителска среща, на която директорката и екипът си размениха обиди и закани в присъствие на семействата. Последва порой от жалби до институциите от различни страни в конфликта. Проверката на общината откри пропуски в действията и на директора, и на персонала. И препоръча подобряване на психоклимата и диалога.

След като директорката се върна от двумесечен болничен, в който излезе след избухването на скандала, на среща с родителите пак не се стигна до разбирателство и помирение, а до ново изостряне на отношенията. Последваха още жалби, които вкарват в спиралата на нови проверки.

снимки: Атанас Кънев

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?