Следвайте ни

Кандидатствай с оценката от ДЗИ в Аграрен Университет – Пловдив

Университет със 75-годишна история и национален лидер в професионалните направления растениевъдство и растителна защита

viber icon

Аграрният университет – Пловдив е единственото специализирано държавно висше училище, подготвящо кадри за всички сфери на аграрния сектор, в т.ч. растениевъдство, животновъдство, растителна защита, опазване на околната среда, развитие на селските райони, агробизнес и агротуризъм.

АУ е сред висшите училища, които се радват на постоянен интерес и приемственост – обучава вече 3, дори 4 поколения в един род. Днес университетът предлага 13 бакалавърски, 36 магистърски и 26 докторски специалности, по които се подготвят специалисти с висока квалификация, способни да работят за осигуряване на качествени и безопасни храни, фуражи и биогорива, отговарящи на високите изисквания на европейските стандарти. 

Дейностите на университета са насочени към все по-тясно обвързване с новите тенденции в съвременната земеделска практика – дигитализация и навлизане на безпилотни технологии за прецизно земеделие, производство на безопасни и здравословни храни, адаптиране на отглежданите култури към климатичните промени, устойчиво развитие. Университетът и бизнесът съвместно подготвят специалисти за модерно българско земеделие.

Студентите се включват активно в интернационализацията АУ. Те имат възможност да се обучават или да придобият практически опит в някоя от 116-те институции от 33 държави от и извън ЕС чрез включване в програма „Еразъм+“. Центърът за кариерно развитие и връзки с бизнеса активно им съдейства за провеждане на практически стажове и реализация.

От 2012 г., когато стартира Рейтинговата система на висшите училища в България, АУ е оценен осем пъти като безспорен лидер в професионалните  направления Растениевъдство и Растителна защита и четири пъти в направление Животновъдство. На 25 февруари се проведе церемония за награждаване на най-добрите университети за 2020 г. Заради пандемията от COVID-19 тази година събитието беше в електронен формат. Изпълнителният директор на Института „Отворено общество“ Георги Стойчев „връчи“ на Ректора проф. д-р Христина Янчева двете отличия на АУ – първо място в професионалните направления Растениевъдство и Растителна защита.

ПРИЕМ ЗА УЧЕБНАТА 2021-2022 ГОДИНА

БАКАЛАВЪРСКИ СПЕЦИАЛНОСТИ:

·      Агрономство (Полевъдство)

·      Агрономство (Лозаро-градинарство и биологично производство)

·      Агрономство (Декоративно градинарство и озеленяване)

·      Агрономство (Растителни биотехнологии)

·      Растителна защита

·      Зооинженерство

·      Зооинженерство с информационни технологии

·      Аграрно инженерство

·      Екология и опазване на околната среда

·      Биоикономика 

·      Бизнес икономика

·      Икономика и управление на регионалното развитие

·      Аграрен туризъм

АУ приема студенти чрез: оценката от държавен зрелостен изпит (ДЗИ) за кандидатите, завършили средно образование след учебната 2007/2008 г., вписана в дипломата за средно образование или полагане на конкурсен изпит по един от предметите: биология, география, български език (езикова култура). 

Подаването на кандидатстудентски документи може да стане он-лайн чрез сайта на АУ, приложение "Кандидатствай он-лайн“ или директно на електронна поща [email protected]

На 20 март и 24 април 2021 г. ще се проведат предварителни изпити в електронна среда чрез платформата Microsoft Teams.

За повече информация: Учебно-информационен център, тел.: 032/654250, 0882384293, [email protected], www.au-plovdiv.bg

 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Завършил

Завършил

04.03.2021 | 18:04

Много добър университет. Дава солидна подготовка и добра професионална реализация на кадрите си. Има нужда от аграрни специаисти. За тези, които завършват мислят къде да продължат да учат: ТОВА Е УНИВЕРСИТЕТЪТ!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?