Следвайте ни

Родители влизат в час по Монтесори

Родители на бъдещи ученици ще имат възможност да видят как се обучават децата по метода на Мария Монтесори в иновативното СУ „Св. св. Кирил и Методий”. За втора година, откакто прилага подхода, пловдивското учебното заведение ще представи иновацията си в по-широк кръг. То е първото общинско в цяла България, което въведе методиката.

На 11 и 12 декември от 8:30 ч. до 11:30 ч. всеки желаещ може да посети работния процес, да разгледа специфично подготвената образователна среда, да получи информация с презентация на тема „ Монтесори иновативна паралелка – помогни ми да се справя сам“. 

„Уважаеми родители, пред Вас стои предизвикателството за един от важните избори за Вашето дете. Вярваме, че за да може всеки родител да направи най-добрия избор, трябва да е информиран и да има алтернативи - обръщат се към семействата от ръководството на учебното заведение. -  В СУ „Свети свети Кирил и Методий“  за втора поредна година като естествено продължение на общинската стратегия за  въвеждане на метода на Монтесори в масова детска градина и училище, учим и творим според принципите, методите и философията Мария Монтесори. За тези две години педагози и деца, активно участващи в образователния процес, работят в областите: математика, български език и литература, космическо възпитание. Пренасят наученото в опитното поле и природонаучния музей. За това време осъзнахме, че философията и методът са изключително подходящи за деца с устойчива концентрация, търсещи знания, превръщайки ги в деца лидери, които не се страхуват да вземат решения. Големият набор от дидактични материали спомага за взаимодействие със средата, което е в основата на ученето и покриването на държавните образователни стандарти”.

Желаещите да надникнат в класните стаи в Дните на отворените врати могат да го сторят след предварително записване на телефон: 032 644119.

 

Елица Кандева

Редактор-репортер екип „общество“

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?