49

Как книгите въвличат в магията на Коледа и оставят незабравими спомени

Предчувствието за Коледа се носи из въздуха - забързани усмихнати хора, пъстри витрини, цветни лампички,  аромат на медени курабийки с джинджифил и уютът на топла чаша с какао, която вдига пара у дома… Коледа наближава. А с нея и онова различно приказно време, в което царстват вълшебството и обичта. През декември всички деца мечтаят само за едно - да дойде Коледа! Подготовката за Коледа е също толкова вълнуваща, колкото и самият празник. Този месец ще бъде изпълнен с много вълшебства – подаръци, играчки за елхата,  приказки и красиви истории.  Какво по-хубаво в зимна вечер да се сгушите на топло и да почетете заедно приказка. Във всеки от предпразничните дни може да прочетете  по една от интересните истории от коледния календар „Коледа в гората”. След като се насладите на приказките, можете да превърнете книжките в пъстра и весела коледна украса.

Кое е онова, което прави обикновените дни необикновени? Което кара слънцето да грее по-ярко ? Кое е онова, което пълни сърцето ни и заглажда острите ръбчета на света? Ако ви се иска заедно с детето да превърнете един обикновен ден в необикновен,  влезте в  простичкия и мъдър свят на Свен Нордквист,  разгърнете страниците на сборника „Петсън и Финдъс и как по Коледа се случват чудеса” (изд. „Фют”). Чудесно четиво за деца и родители през коледните дни и вечери –забавна и весела, изпълнена с уют, обич и приятелстово. А в новата книга на Свен Норквист ”Коледна каша за домашните духчета” ще се запознаете със симпатичните домашни духчета от северните страни, които закрилят хората и животните.

Броени дни остават до Коледа. Елфи и джуджета неспирно приготвят подаръци за децата. Скоро Дядо Коледа ще ги натовари в своята вълшебна шейна, теглена от елени. Лисичето Пухи чака Коледа с нетърпение, но не заради коледните подаръци и лакомства, а заради приятелите, с които иска да посрещне този празник. Съществува вярване, че ако видиш падаща звезда можеш да си пожелаеш всичко, каквото поискаш, защото добрите желания се сбъдват. Дали ще се сбъдне желанието на Пухи, ще разберете от книжката „Коледа с всички приятели”.

Почетете и забавни зимни и коледни истории за малкото таралежче - ще го разпознаете по червената шапка. Приказки за любовта и приятелството, които ще стоплят сърцата на цялото семейство.

Книгите въвличат в магията на Коледа и оставят незабравими спомени. Независимо от това дали ще я изберете за подарък или ще почетете заедно с детето, със сигурност ще му доставите радост и ще му осигурите вълшебни мигове. Време за чудеса и за любимите хора. Защото какво е Коледа без приказка!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?