Следвайте ни

Известният дентален лекар д-р Иван Горялов записа сина си в британско училище

viber icon

Известният дентален лекар и собственик на „Фабрика за усмивки“ д-р Иван Горялов и съпругата му Силвана се довериха на британското образование. Той записа сина си в Британско училище в София (British School of Sofia – BSS) – филиал Пловдив. Училището отваря врати на 16-и септември за първа учебна година в града под тепетата. На церемонията по откриването ще присъстват представители на посолството на Великобритания у нас, за да пожелаят успешна учебна година и успех на новото учебно заведение.

BSS Пловдив следва учебните програми на Cambridge International Examinations и е филиал на единственото британско училище в България със статут „британско училище извън пределите на Великобритания“ (British School Overseas) – BSS. За учебната 2019/2020 година училището разкри в Пловдив детска градина и начално училище от 1-ви до 4-ти клас. Модерният кампус се намира в Марково в специално преустроена за целите на обучението функционална сграда. Наскоро бе представен и директорът Джейсън Нийл, канадец по произход, натрупал ценен опит като директор на международно училище в Киргизстан и преподавал в международни училища, акредитирани от Cambridge, в Китай и Канада.

Училището е изключително иновативно и освен задължителните дисциплини, изучавани на английски език съобразно британските образователни стандарти, в програмата е заложено ранно обучение по информационни технологии, програма по STEM, лего и роботика. Учениците започват да изучават втори чужд език още в 3-ти клас. Широко застъпени са и извънкласните занимания, както и училищните екскурзии с образователна цел.

Ангелина Димитрова

Ангелина Димитрова

Редактор - marica.bg

Ангелина Димитрова е завършила Българска филология, има магистратура по Публична администрация и специализация по Журналистика. Била е съдебен репортер и редактор в "24 часа“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?