1553

Извънредно! Ротация от понеделник в Пловдив и още 5 общини

Мярката се налага и за 9 отделни училища в други 5 общини от Пловдивска област

От понеделник започва ротация на учениците в 6 общини - Пловдив, Карлово, Куклен, Сопот, Раковски и „Родопи“.  Там онлайн за седмица ще учат класовете от 5. нагоре, с изключение на 7., 10. и 12. клас.

В  други 5 общини  превключване онлайн ще се приложи за 9 отделни учебни заведения.

До късно снощи директорите в Пловдивско и Регионалното управление на образованието очакваха министърът на образованието акад. Николай Денков да разпише заповед за новите мерки. Днес вече е факт положителна резолюция  на доклад на началника на РУО – Пловдив и предложението  на РЗИ – Пловдив.

Въз основа на нея началникът на РУО Антоанета Пакова е информирала училищните директори, че от понеделник до 28 януари се преустановява присъственият образователен процес и трябва да организират обучение от разстояние в електронна среда за учениците от 5., 6., 8., 9. и 11. клас за всички училища на територията на общините: Карлово, Куклен, Пловдив, Раковски, „Родопи“, Сопот, както и за следните 9 училища: СУ „Васил Левски“, с. Маноле; ОУ „Георги Бенковски“, с. Бенковски; ОУ „Петър Бонев“, гр. Перущица; ОУ „Георги Караславов“, гр. Първомай; ПГСС „Васил Левски“, гр. Първомай; ОУ „Васил Левски“, с. Караджово; ОУ „Христо Ботев“, с. Поповица; СУ „Отец Паисий“, гр. Стамболийски, ОУ „Христо Ботев“, с. Йоаким Груево.

Учениците от 1., 2., 3., 4., 7., 10. и 12. клас продължават да се обучават присъствено.

Заповед на министъра на образованието и науката в тази връзка ще бъде публикувана в понеделник, се казва в писмото от РУО до директорите.
Мерките се налагат поради навлизането в етап 3 по новия национален план за ковид мерките - с достигната пълняемост 70% на леглата в интензивни отделения.

След изтичането на ротацията започва извънредната междусрочна ваканция, която гласува вчера Отрасловият съвет. Учениците трябва да са на училище на 7 февруари. Дали това ще се случи или ще бъде удължен срокът на ротация ще се преценява според актуалната обстановка.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Соня Колтуклиева

Соня Колтуклиева

22.01.2022 | 21:39

Само си представете - януари 2021 г., правителството на Бойко Борисов на кино в мола; министрите - нахилени до ушите, подредени в холивудска редица и някой е хванал вицепремиерката Екатерина Захариева на педя под кръста, на мястото, на което са хванали вицепремиерката Калина Константинова - тази, която изпълняваше ролята на министър-председател, докато Кирил Петков и Лена Бориславова се бяха карантинирали заедно в резиденция “Лозенец”?! Ле-ле, ма-ле… то щеше да бъде един вой, едни безподобни вопли за банкянска простащина и герберска наглост; едно късане на ризи за торпилиране на морала и тероризъм срещу добрите нрави… Миролюба Бенатова щеше да громи строго и нравоучително; Полина Паунова щеше да си смени розовата риза с черна в знак на тотално отрицание на този “пир по време на чума”; Сашо Диков щеше да покани “Отровното трио” да заклейми тирана; Христо Иванов щеше да ехѝдничи за харема на Борисов… Видни интелектуалки щяха да крещят възмутено: “убийци”, а Боеца би ги дал на прокурор за липсата на маски и дистанция. А сега… тишинаааа. Дето вика една фенка на Румен Радев: ма, радвайте се, госпожа Колтуклиева, че тези млади хора не са отишли на Малдивите, а са отишли на кино! Не са отишли само те на кино, госпожа. Цялата държава отива на кино.

Отговори
4 1
На филма за голямата Петя Дубарова

На филма за голямата Петя Дубарова

22.01.2022 | 21:41

Промяната е факт. ХарварТски морал....

Отговори
2 0
Ами да

Ами да

22.01.2022 | 18:51

Като почнаха умните неваксинирани и неболедували даскалици да се разболяват от деца, след някой ден и онлайн няма да има.

Отговори
3 3
Гениално

Гениално

22.01.2022 | 18:01

Вместо на училище директно в мола и по кафетата. Там няма ограничения!

Отговори
1 3
Благодаря

Благодаря

22.01.2022 | 17:14

Благодарим ти, чичко министър. Пожелаваме ти фа станеш архиакадемик. То бива, бива, ама май до гуша ни дойде от теб и твоите (началници) патрони. Къш!

Отговори
10 2
Десен, благодаря

Десен, благодаря

22.01.2022 | 17:19

То тази титла - архиакадемик трябва да се измисли и присъди на министър-академика и цялата шайка харварТЧета. Щото, колкото министъра е академик, толкова и тези момчета са завършили ХарваТа. Момчета, спрете тревата.

Отговори
12 2
същия батак

същия батак

22.01.2022 | 16:45

Пак в последния момент... Нали щеше да се уведомява няколко дни по-рано? По какво сегашните решения се различават от миналогодишните? Дори заповед на министъра няма...

Отговори
8 3
Любопитен

Любопитен

22.01.2022 | 15:41

"пълняемост" - тази дума в онлайн обучението си ли я научихте?

Отговори
10 1
Ужас

Ужас

22.01.2022 | 15:31

Тези новите само щуротий мислят. Да се махат вече народа едвам ги търпи

Отговори
14 6

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?