49

Извънредна ваканция: Понеделник - неучебен за учениците в Пловдив със заповед на кмета

6 дни почивка се събират заедно с матурите и 24 май

Пловдивските ученици няма да са на училище в понеделник. Решението на кмета Здравко Димитров. По закон градоначалниците имат право да дават до 3 учебни дни като почивни - при грипни и дървени ваканции или в други ситуации по свое усмотрение. Така бе и с деня преди изборите в ситуацията на бомбени заплахи до учебните заведения.

В случая решението е заради струпването на няколко неучебни дни и цели да осигури и по-спокойна ситуация за организиране на националните изпити.

Те започват в петък, на 19 май, който заради матурите е неучебен със заповед на МОН. Същият е режимът и за 23 май, когато е втората задължителна матура по избираем предмет. Следващият 24 май е почивен заради Деня на славянската писменост и култура. А 25 май за учениците е присъствен, но неучебен. 

В резултат на решението на Здравко Димитров пловдивските ученици ще имат истинска малка 6-дневна ваканция - от 19 май до  24 май, включително, а 25 май ще е посветен на училищни инициативи. Така на практика ще са на редовни занятия за последно този четвъртък, а после - чак следващия петък.

Оцени новината

Оцени новината
3.6/5 от 16 оценки
3.6/5 от 16 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ученик

Ученик

16.05.2023 | 17:12

Да ни е честита ваканцията преди края на годината.Почти седмица.Тъкмо да разпуснем малко преди класни и тестове за оформяне на годишните оценки.Урааа......

Отговори
16 5

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?