Следвайте ни

Изнасят ОУ "Драган Манчов" от Математическата, строят му нова сграда

viber icon


Математическата гимназия ще ползва изцяло сегашната сграда, която дели с ОУ "Драган Манчов", а за основното училище ще се строи нова.

Това е идеята на кмета Здравко Димитров, чийто екип от първите дни на мандата търси варианти как да реши проблема на двете учебни заведения.

Община Пловдив ще кандидатства  с проект за финансиране на строителството на нова сграда на ОУ "Драган Манчов" на ул. "Кръстю Раковски" в ЖК "Парк Отдих и култура". Теренът е с площ 5000 кв. метра и се намира сред зеленина.  Предишната градска управа направи няколко опита да го продаде на частно училище, но съветниците категорично отказаха  да гласуват предложението точно с този мотив - че общината има нужда от нови детски градини, ясли и училища.

На сесията на 10 септември ще се разглежда предложението на Здравко Димитров за преобразуване на имота от частен общински в публична общинска собственост. По план теренът е предназначен за образование. Димитров уточнява, че публичният общински имот е за училище. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Предишната идея

Предишната идея

03.09.2020 | 15:46

на гениалния ни кмет беше да строи за МГ сграда до езиковите. Явно е проумял, че е тъпа идеята. Но тази е още по-тъпа. Ще остави 1/3 от кв. Смирненски без основно училище?! Сграда на гимназия може да се построи навсякъде - например в полето срещу гетото с име Корона. Гимназистите са големи и мобилни. Но децата от начален курс трябва да имат училище близо до дома си, а не както в случая да се пратят на майната си до мол Пловдив. Мисли, бе, кмете, мисли!!!

Отговори
6 1
Стефан

Стефан

03.09.2020 | 15:44

Добре де, нали за Математическата щеше да се строи нова сграда, за която дори е намерен терен, защо сега да се дават грешни пари за още едно училище ?

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?