Следвайте ни

Издирват 574 седмокласници, не са подали документи за гимназия

viber icon

574 седмокласници от Пловдивска област не са подали документи за участие в първо класиране в гимназиите. Регионалното управление на образованието започва да ги издирва поименно, за да се установят причините и да се предотврати евентуалното им отпадане от училище.

Списъците са разпратени до директорите на училищата и кметствата. Оттам се очаква обратна информация кои от децата имат двойки за годината и им предстои да се явят на поправка, поради което не са кандидатствали в гимназия.

Ще се обследва и колко от седмокласниците в листите не са се явили на националните външни оценявания. Дори и да е така, те имат право да участват в кампанията, като резултатът им от изпитите ще се счита за нула точки.

От базата данни ще се извадят и ученици, които са кандидатствали в учебни заведения към Министерството на културата, както и приетите в Спортното училище.

Чак тогава ще е ясно реално колко са тези, които имат право, но не са проявили желание да продължат да учат в гимназия. Директорите и екипите по маханзма за обхват и задържане в клас ще се мъчат да убеждават родителите учениците да не прекъсват образованието си.

По данни от последното проучване на „Амалипе“ в резултат на месеците онлайн обучение има нов ръст на отпадащите, а в някои региони и покачване на случаите на ранните бракове, което поставя под въпрос вече постигнат напредък по механизма.

Документите за участие в трето класиране ще се подават на 26 и 27 юли в 5 училища в Пловдив и в по едно във всяка от останалите общини в областта.

Снимка от Наташа Манева

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Боко

Боко

15.07.2021 | 21:16

На нас "учени" не ни трябват, да отиват да пасат козите!

Отговори
0 0
Скандално Страховито Става страшно

Скандално Страховито Става страшно

15.07.2021 | 17:34

Да ги пуснат на Интерпол и медународно издирванне Може вече да берат портокали в Испания или ягоди в Англия Малки разбойници Да карат толкоз администрация да ги търси та даже и джурналя фаскилимета да дращят а те гюлнюци да трупат по Испания Англия или недай се Боже в съседна Гърция и то неваксинирани

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?