71

Избират Студент на годината – вече и сред българите в чужди вузове

Кампанията „Студент на годината“ търси най-изявените младежи от вузовете в 15 категории. За първи път Националното представителство на студентските съвети включва сред разделите и приз за български студент, който учи в чужбина, след като преди няколко издания въведе практиката да се награждава и чуждестранен студент у нас.

Кандидатури ще се приемат до 13 февруари по пощата или с имейл, а на церемония на 1 март ще бъдат наградени най-активните студенти във всички области на науката, изкуството и спорта.

Категорите в надпреварата за Студент на годината за 2022 г. са: педагогически науки, хуманитарни науки и социални науки; стопански науки; правни науки; природни науки математика и информатика; технически науки; аграрни науки и ветеринарна медицина; здравеопазване; спорт; изкуства; сигурност и отбрана.

Регламентът включва и присъждане на награди за научни и граждански постижения – в допълнителни категории, свързани с образование и доброволчество: чуждестранен студент в България; български студент, обучаващ се в чужбина; студент доброволец; докторнат на годината.

Националният приз „Студент на годината” се дава от 2006 г. по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети. Конкурсът има мисия да популяризира постиженията на българските студенти и докторанти.

Кандидатите трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

Трябва да са завършили успешно поне първи курс, да нямат невзети изпити и да не са прекъснали обучението си, както и да не са завършили само семестриално. Успехът за изминалата година трябва да е поне 5. Всеки кандидат има право да изпрати своята кандидатура само в една категория. Пълният списък с нужните документи е поместен на сайта на НПСС.

Зачитат се участия и постижения за рефентен период 1.10.2021 г. – 30.11.2022 г.: олимпиади, състезания, конкурси, фестивали, конференции, участие в обучения, научно-изследователски проекти, художествено-творчески проекти; сертификати, дипломи, грамоти, владеене на езици; членства в организации, клубове и др.; стажантски програми, практики, професионален опит – заемани професионални длъжности; публикации. Постижения извън този период няма да бъдат разглеждани.

Номинациите ще се оценяват от жури, които ще излъчи победителите в 15-те категории. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?