Следвайте ни

Избират ректор на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев”

viber icon

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев” избира днес нов ректор след двата мандата на проф. Милчо Василев.

Право да излъчат своя фаворит сред четиримата професори, които се борят за мястото, имат 73 делегати на Общото събрание. 15% от тях са от студентската общност.

Изборният ден започва в 10 часа с отчет на досегашния ректор за изминалата година. Веднага след това е предвиден и отчет за втория му мандат. Очаква се най-рано по обяд да се пристъпи към представяне на концепциите на четиримата кандидат-ректори.

Настоящият зам.-ректор  по учебната дейност проф. Костадин Бураджиев е от катедра „Музикален фолклор”, преподава по дирижиране и е дългогодишен главен диригент на Академичния народен хор.

Проф. Тони Шекерджиева до момента бе зам.-ректор по научната дейност. Тя е от катедра „Оркестрови инструменти и класическо пеене”.

Зам.-ректорът по художествено-творческа дейност проф. Даниела Дженева е от катедра „Хореография” и ръководи ансамбъл „Тракия”.

А проф. Юлиян Куюмджиев е преподавател по история на музиката в катедра „Музикална педагогика и дирижиране”.

Общото събрание се председателства от проф. Любомир Караджов и започва с отчет на досегашния ректор проф. Милчо Василев.

 

Снимки Наташа Манева

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?