49

Избират най-добрата учебна компания на форум със 100 младежи в Пловдив Стейдж парк

Най-добрата учебна компания и стартъп на годината ще бъдат избрани днес в Пловдив на тазгодишния финал на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“, който се организира от „Джуниър Ачийвмънт България“ (JA Bulgaria). Той събира в Пловдив Стейдж парк представители на 25 учебни компании, над 100 младежи от цялата страна, бизнес ментори и предприемачи, много нови идеи и иновативни решения. 

„Изгряващи звезди“ 2023 обединява смелите, предприемчиви и дейни младежи, които са разработвали своите устойчиви бизнес идеи и решения през изминалата учебна година. Търси най-добрите предприемачески идеи и най-успешното им реализиране.

Стартът е в 09,30 ч., когато младежите ще представят своите продукти и услуги от три ключови категории, разработени по време на програмата „Учебна компания“. Журито е от представители на бизнеса и медиите. 

Участниците ще покажат и какво са постигнали на практика в обособените търговски щандове, ще демонстрират и изградените умения за промотиране на продукт, разговори с потенциални клиенти, работа в екип.  Търговското изложение започва в 13,30 и ще продължи до 16:00 часа.

Креативните подходи, с които работят младежите, са много съществена част от учебните компании. Някои от тях се фокусират върху проблеми, “невидими” за много от нас. Други  наблягат на екосъобразни решения и изготвят продукти, които работят заедно с природата, а не срещу нея. Част от тях прилагат решения на проблеми, които засягат качеството на определена сфера, и по този начин оптимизират процесите на един бизнес модел. 

Категориите за продукти и услуги в „Учебна компания“ тази година са:  социално предприемачество, високотехнологично предприемачество, зелено предприемачество и кръгова икономика, награда на BNP Paribas за младежко състезание.
 Церемонията за награждаването е от 16 ч. Победителят  ще представи България на европейските финали в Истанбул това лято.

Тъй като събитието е своеобразен празник на младите таланти, по време на награждаването ще звучи авторска музика на живо с участието на Христина Йосифова (HRISI), която също е била участник в учебна компания, а сега развива своята музикална кариера.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 1 оценки
3/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?