46

Искат ротация в 6 общини в Пловдивско и още 9 училища

Достигнаха 70% заети интензивни легла, учениците от начален етап остават в класните стаи

Преминаване към ротация на всички училища от 6 общини  в Пловдивска област от понеделник предлага на МОН Регионалното управление на образованието. Това са Пловдив, Карлово, Куклен, Сопот, Раковски и "Родопи". Схемата е онлайн да учат класовете от 5. нагоре, с изключение на 7., 10. и 12 клас.

А в други 5 общини  превключване онлайн да се приложи за отделни учебни заведения.

Мерките са заради навлизането в етап 3 по новия национален план за ковид мерките - с достигната пълняемост 70% на леглата в интензивни отделения, обясни началникът на Регионалното управление на образованието Антоанета Пакова след консултации с местните здравни власти.

Предложението е преминаването онлайн да стане от понеделник за срок от една седмица, като така тя ще се слее с евентуалната едноседмична междусрочна ваканция, ако решението за нея бъде взето утре на Отраслов съвет. 

Засега намерението е навсякъде децата от 1. до 4. клас за останат в класните стаи.

След ваканцията ситуацията ще се прецени отново.

Локалните мерки засягат училищата в селата Маноле и Бенковски от община "Марица", ОУ "Петър Бонев" в Перущица, първомайските ОУ "Георги Караславов" и ПГСС "Васил Левски". В община Садово се иска превключване онлайн за училищата в Караджово и Поповица, а в Стамболийски - за ОУ "Отец Пайсий" и ОУ "Христо Ботев" в Йоаким Груево.

За да бъде приведено в действие, решението трябва да получи одобрението на министъра на образованието, който да издаде заповед за влизането му в сила. Практиката от последните дни е акад. Николай Денков да разписва максимално бързо предложените локални мерки за овладяване на петата ковид вълна.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Десен

Десен

21.01.2022 | 05:35

Малоумните мерки на МОНчовците не сработиха. Все пак локаут. То беше много ясно от началото. Промяна няма

Отговори
1 0
Добавете

Добавете

20.01.2022 | 20:28

Още легла - лесно е

Отговори
1 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?