Следвайте ни

Искат оставката на шефа на ОУ „Д-р Петър Берон”, родителите - против

Заставял учители да напускат сами, учителската стая отдал под наем за зъболекарски кабинет

viber icon

Директорът на ОУ „Петър Берон” Стефан Кичуков да бъде освободен от длъжност, настоява синдикат „Подкрепа”. Оттам са пратили писмо до МОН и до прокуратурата, която да прецени дали има извършени престъпления от негова страна. 

Сред упреците,  описани в документите, са, че директорът е упражнявал натиск върху учители да напуснат сами, като завеждащата административна служба дори  била заключвана в кабинета му. Има изложени факти и по отношение на компетентността на школския шеф.

 

 

От своя страна родители твърдят, че  атмосферата е спокойна след оттеглянето на предишната директорка, по чието време  имало обиди и грозни сцени в присъствието на децата. Според тях обвиненията в момента са от хора, които са нейни приближени.

Родителите на свой ред инициират действия в подкрепа на Стефан Кичуков, като са обявили подписка. В нея до момента са се подписали 37 учители от учебното заведение.

Очаквайте подробности за аргументите на двете страни и позицията на директора

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?