49
Следвайте ни

Искат още психолози в училище заради смърт от COVID-19

viber icon

Да бъдат наети външни психолози и терапевти, които да работят с млади хора и техните учители, за да може да бъдат преодолявани по-лесно последиците от преживяните загуби в личен план в резултат на ковид. Такова предложение отправя омбудсманът на Пловдив до общината и Регионалното управление на образованието.

То е във връзка с постъпило запитване от психолог на свободна практика, касаещо възникнали ситуации сред учениците като последици от настоящата пандемия, породена от вируса Covid-19 и изразяване на подкрепа.

Описват се трудните и сложни периоди, през които преминават учениците, поради починали техни роднини, близки и приятели, но в същото време им се налага да посещават и училище. За онагледяване на настоящото предложение е приложена практика на английски език на тема „Насоки на учителя, посрещащ тъгуващо дете“.

Предвид това общественият посредник за Пловдив инж. Борислав Стаматов счита за целесъобразно да се окаже допълнителна подкрепа. Очаква се становището на РУО и зам.-кмета в сектор „Образование, бизнес развитие и европейски политики“ под тепетата.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

пандемия

пандемия

11.10.2021 | 16:49

И гробари ще са нужни.... След като не се взимат никакви реални мерки!

Отговори
3 3
мани -мани

мани -мани

11.10.2021 | 16:16

И те да вземат да се заразат, пък и да вземе да пукнат от Ковид? Странно решение, калинкова лапаница, калинките са по-страшни от Ковид!

Отговори
3 2
Ей Сорос-чифутски организацийки

Ей Сорос-чифутски организацийки

11.10.2021 | 14:45

СПРЕТЕ СЕ бе

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?