Следвайте ни

Игрово разстройство – що е то?

viber icon

Един час в нета се равнява на една година на кокаин. Подобни обобщения са митове -всичко зависи от това какво се прави в интернет, казват от асоциация „Родители”.

Допреди 3 години американската педиатрична асоциация поддържаше разчети за резистентно екранно време по часове. Именно защото е относително доколко е вредно стоенето пред таблета и телефона в зависимост от това какво се прави, тази информация е свалена, без възрастовата група 0-3 г.

Експертите съветват да не се дават на детето никакви устройства до 18 месеца, а от 1,5 до 3,5 г. се допуска само висококачествено съдържание до 1 час дневно.

Миналата година Световната здравна организация вкара в класификатора термина игрово разстройство. Счита се, че то е налице, ако в продължение на 12 месеца дневният режим на детето е разстроен, както и ако е налице осъзнаването, че това вреди, но и неспособност за справяне.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?