49
Следвайте ни

И учениците от Стамболийски минават на ротация

viber icon

Учениците от Стамболийски преминават към ротация от понеделник – паралелките ще се редуват присъствено и онлайн, така че в училищата да са не повече от половината деца, а смяната ще става на една седмица. До това се стига, след като заболеваемостта навлезе в зоната между 500 и 750 на 100 000.

Това е вече дванадесетата от общо 18 общини в Пловдивска област, които надхвърлиха тези нива. Пловдив, Сопот, Асеновград и „Марица“ навлязоха даже в зоната с над 750 на 100 000 и от 28 октомври учениците там учат изцяло онлайн.

В ротация за момента остават Брезово, Перущица, Карлово, „Родопи“, Куклен, Калояново, Съединение.

Засега изцяло присъствено остават децата в училищата в Кричим, Лъки, Първомай, Раковски, Садово и Хисаря.

Режимът за съответните общини ще се запази до евентуална промяна в заболеваемостта на 14-дневна база. Другата възможност децата в обучение  от разстояние в електронна среда да се върнат в клас е да влязат в сила двукратното тестване всяка седмица с антигенни тестове и изискването за зелен сертификат на учителите. Очаква се обаче това да стане най-рано от 8 ноември.

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?