Следвайте ни

И празникът на буквите – онлайн

Децата от 1. Б в СУ "Димитър Матевски" влязоха в Буквеното царство и споделиха радостта, че вече са грамотни

viber icon

Първолаци от СУ „Димитър Матевски“  откриха как да отскочат до Буквеното царство, без да нарушават ограничителните мерки - направиха онлайн Празник на буквите. Тържествата, които обикновено се провеждат в края на март, но тази година пропаднаха заради извънредното положение, целят да покажат, че децата вече са грамотни, приключили са с букварчето, започват читанката и вече имат самочувствие и радост от постигнатото до момента.

Класната на 1. Б Васка Петракова и учителката в занималнята Антония Димитрова обаче решиха да сътворят едно по-различно тържество в настоящата ситуация на ограничения. А в него се включиха всички ученици от класа и техните родители. На гости онлайн им бяха директорката Мариана Златанска  и нейната заместничка Теодора Мерланова.

Навръх Лазаровден всички се включиха в реално време във видео конферентна връзка  - първо да посрещнат своя съученичка рожденичка и имениците в класа. Към песента и пожеланията всеки добави цвете, измайсторено у дома с подръчни материали.  Имаше и още една изненада – кексче с фойерверки, поднесено също онлайн. 

Нагиздени с ръчно изработени корони, първолаците „влязоха“ в импровизиран куклен театър. С него Антония Димитрова пренесе децата в „Буквеното царство“. То замести Кукления театър под тепетата, където трябваше да се състои тържеството по предварителния план.  

„Всяко нещо най-прекрасно се нарича първокласно…“, попяха хлапетата любимата песен на първолачетата. Звучаха стихотворенията „Родина“, „Аз съм българче“ и куплети за буквите. След като изпратиха букварчето и посрещнаха читанката, хлапетата отправиха и своята детска „Молитва“.

 Откритият урок завърши с презентация, в която Васка Петракова бе събрала снимки на класа от началото на учебната година. Всеки получи от разстояние и  Удостоверение за грамотност. Песента „Заедно“ огласи къщи и апартаменти на финала и малко натъжи разделените деца, които си пожелаха скоро отново да се видят в училище.

 

 

 

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?