2374

Хор на учителите открива учебната година с микс от вечните БГ хитове

Хорът на учителите в пловдивското СУ "Св. св. Кирил и Методий" отново се разпява - за музикален поздрав, с който да посрещне на 15 септември ученици и родители.

За първи път сборната формация от преподаватели по различни дисциплини се изяви през 2017 г. на старта на учебната година в училището. Тогава солистът и преподавател по народно пеене Здравко Мандаджиев подхвана популярната песен на Камен Воденичаров "Не съм избягал", а на припева към него се присъединиха и останалите му колеги - в микс от още БГ хитове: „Богатство” на „Тангра”, „Един неразделен клас” на „Тоника”, "Клетва" на „Щурците”, „Моя страна, моя България” на  Емил Димитров.

Записът после бе изваден наново в началото на пандемията през март 2020 г. и пратен във виртуалните класни стаи - да даде кураж по време на онлайн обучението.

Сега  посланието на изпълнението ще бъде "Заедно сме", издават от ръководството на училището. Хорът на учителите ще е в центъра на церемонията по случай откриването на учебната година - със своето изпълнение от микс любими български песни целият преподавателски колектив ще отправи послание към своите възпитаници и техните родители, че обединявайки усилията си, чрез изкуството ние можем да направим чудеса. Съвместното изпълнение на учителите е в синхрон с училищната политика, освен по различни учебни предмети в училище, да се преподават и уроци за живота - по доброта, толерантност, търпение, грижи за другия. 

Първият учебен ден винаги е най-вълнуващ и специален за най-малките - първокласниците, част от които ще се обучават в паралелка Монтесори класна стая. През тази учебна година по този метод ще се обучава вторият випуск Монтесори ученици - преди четири години СУ “Св. св. Кирил и Методий” стана първото общинско учебно заведение, въвело тази иновация.

Петокластниците от новосформираните паралелки ще се запознаят с новите си съученици и учители в напълно обновени и обзаведени класни стаи. Учениците ще изучават разширена подготовка по български език и литература, хореография, математика и изобразително изкуство.

В гимназиален етап училището предлага съвременно и мотивиращо професионално обучение по професия “Дизайнер”, специалност “Рекламна графика”, и професия “Танцьор”, специалност “Български танци,” с реализирани три пълни паралелки осмокласници за тази учебна година.

Прекрачвайки прага, учениците ще бъдат приятно изненадани от изписаните на стъпалата вдъхновяващи и мотивиращи послания, отправени от самите тях по случай 50-годишнината на училището. 

Училищната сграда е обновена, класните стаи са след основен ремонт - боядисани са и обзаведени в свежи цветове, създаващи добро настроение. 

С изцяло нов облик е и библиотеката на училището, където малките могат да се скрият в специално изработен замък и да почетат, а големите - да намерят помощни материали за работа по проекти.

За часовете по физическо възпитание и спорт училището разполага с изградена специална нова спортна площадка.

На церемонията ще присъстват и представители на Център за творческо обучение, които ще връчат официално и почетния знак за Гугъл-референтно училище. От миналата година СУ “Св. св. Кирил и Методий” е включено официално в списъка на училищата, които отговарят на високите стандарти на световния гигант за дигитализация на учебния процес.

Церемонията по тържественото откриване на учебната 2022/2023 ще започне в 9 часа пред централния вход на училищната сграда. Поканени са всички ученици, родители и гости.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Катя

Катя

13.09.2022 | 19:58

Това е безумие! А цирка на учителите нама ли да открие учебната година?

Отговори
2 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?