1553

Хилъри Клинтън на среща с дами от пловдивския академичен елит

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън пристига в България тази събота за специална среща, свързана с подкрепата за глобалния напредък на жените - лидери в частния и публичния сектор. Сред специално поканените гости на събитието са ректорът на Аграрния университет доц. д-р Боряна Иванова и председателят на Общото събрание на Медицинския университет проф. д-р Мариана Мурджева. Срещата ще се проведе в Националния дворец на културата в София, а на нея ще присъства и съпругата на бившия британски премиер Тони Блеър – Чери Блеър.

Още две успешни дами - лидери, представители на Медицински университет – Пловдив, са поканени на събитието -  проф. д-р Ани Белчева – бивш заместник-ректор и доц. д-р Антония Янева - местният координатор на националното Сдружение за европейско качество в образованието и борба с неакадемичните практики и плагиатството.

Доц. д-р Боряна Иванова - ректор на Аграрния университет 

Поканата към четирите дами от пловдивския академичен елит идва от фондацията на семейство Клинтън – Clinton global initiative (CGI), като тазгодишната тема на форума е “Разчупване на бариерите: Инвестиране в жени - предприемачи” и е фокусирана върху подкрепата на глобалния напредък на жените - лидери в частния и публичния сектор. Домакин на събитието е Кирил Домусчиев - член на Консултативния съвет на инициативата на бившия президент на САЩ и съосновател на Domuschiev Impact, която е партньор на CGI и водещ спонсор на срещите на инициативата през 2022 г. и 2023 г. в Ню Йорк. 

Срещата в София е част от програмата на фондацията за установяване на нови партньорства с перспективни авторитети на общественото мнение в световен мащаб, а финалният форум ще се проведе в Ню Йорк на 23 и 24 септември тази година. Сред участниците на събитието тази събота са още президентът на Косово г-жа Вьоса Османи, основателят на разплащателната платформа Monay г-жа Йозлем Денизмен и г-жа Елпита Кокота - създател на MEXOXO - неправителствена организация, която подкрепя жените - предприемачи.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?