Следвайте ни

Готвят ударно видеоуроци за 4. и 7. клас, предстои им НВО

Целта е да покрием целия материал от март до края на учебната година, казват от "Просвета"

viber icon

Поради огромния интерес към безплатните видеоуроци за учениците от 1. до 7. клас, качени в интернет и излъчени миналата седмица по БНТ2 и БНТ4, „Просвета“ продължава още по-интензивно да създава нови образователни филми.

И в днешния неделен ден, в условията на извънредно положение заради COVID-19 и принудителна ваканция за учениците, екипът на издателството бе в студиото заедно с учителите, които ще преподават на хиляди деца от компютърния или телевизионния екран.

„Задачата, която сме си поставили, е задължително да покрием програмите от изученото към началото на март до края на учебната година по български език и литература и по математика за децата, които ще полагат изпити от националното външно оценяване – тези в 4. и в 7. клас. Стремим се да създадем колкото може повече уроци и за другите класове от първи до седми, но не знаем дали ще успеем напълно – зависи от мерките, които ще се вземат при извънредното положение. И разбира се, ако всички в екипа ни сме здрави.“ Това заяви  Владимир Кръстев, директор на „Просвета – Либри“ – дружеството, което създава електронните образователни ресурси в издателската група.

Всички видеоуроци, които през изминалата седмица бяха излъчени по каналите на БНТ, са създадени от „Просвета“ в рамките на нейната инициатива „Учим онл@йн с учител“, за да помогнат в сегашната принудителна ваканция на децата да завършат успешно учебната година.

Уроците са качени на сайта на „Просвета“, във фейсбук страницата на издателството и в Ютюб канала и всеки – ученик, учител, родител, може да ги ползва напълно безплатно. Те непрестанно се допълват с нови.

За безплатно ползване до края на учебната година издателската група отвори и всички свои актуални електронни учебници от 1. до 10. клас. А за най-малките предостави безплатен достъп до електронни познавателни книжки за децата от детските градини. В последствие и издателство "Клет" обяви свободен достъп до електронните си учебници.

Със своите образователни филми, визуализации, аудиозаписи, интерактивни упражнения и тестове те са изключително подходящи за самоподготовка у дома. За да се ползват,  е необходима регистрация.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?