Следвайте ни

Гордост: Петокласник от Математическата в Пловдив с награда от БАН

viber icon

Петокласникът Александър Цветков от МГ "Акад. Кирил Попов", гр. Пловдив бе удостоен със специалната награда за иновативен дебют на седмата сесия на Ученическия институт на БАН.

Александър Цветков успешно представи проект на тема "МОЕТО КОСМИЧЕСКО СЕМЕЙСТВО - интерактивен мултимедиен проект за Слънчевата система" на наскоро завършилата седма сесия на Ученическия институт на БАН.

Слънчевата система е основна част в учебната програма по Човекът и природата и познаването й е първа стъпка към сериозната наука.

Проектът има за цел да предложи иновативен подход за представяне на учебно съдържание за Слънчевата система по атрактивен и запомнящ се начин като използва възможностите на новите технологии, съчетавайки елементи от информационните технологии, интернет базирани решения и мултимедия. Проектът е резултат на месеци упорит труд и включва специализиран уеб сайт, интерактивна тениска и интеграция между тях чрез технология за QR кодове.

Най-младият участник в седмата сесия на УчИ БАН и неговият консултатн г-жа Недялка Кузова демонстрираха на практика приложението на съвременните програмни и дизайнерски средства, насочени към ученици от начален и среден курс. Предложеният модерен подход за представяне на учебно съдържание е универсален и лесно намира приложение в различни учебни предмети и тематика.

Успешното представяне на младия математик и атрактивният му проект привлякоха вниманието на научното жури и Александър Цветков бе удостоен със специална награда за иновативно дебютно представяне.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?