46

Гимназисти с екокартички за 8 март, разкриват какво не знаят мъжете за жените

Ученици от пловдивското СУ "Св. св. Кирил и Методий" създадоха осмомартенски картички от кутии, капачки, встници и други  материали за рециклиране. Използваха тематично и странички от стара книга за това какво не знаят мъжете за жените.

В Деня на жената днес честитките, измайсторени от 9. А и 9. В клас от специалност "Рекламна графика", са разпратени до директори на други учебни завединия.

 

Това е поредната инициатива, след като в началото на учебната година школото се присъедини към мрежата от български училища, включени в програма “Екоучилища” с подкрепата на “Девин” ЕАД, Българско движение “Син флаг”, МОН и МОСВ. 

Всеки месец учениците са включени в дейности,  насочени към изграждане на екологична култура. Сформираният към училището Екокомитет  вече проведе конкурс за изработка на кошчета за разделно събиране на пластмасови капачки и хартия, които са поставени във всяка класна стая с цел намаляване на общото количество отпадъци, генерирани от училището и по-нататъшното им рециклиране. 

В дните на Европейската седмица за намаляване на отпадъците  бе представена училищна изложба на изделия от отпадъчни материали и текстил. В нея се включиха проекти на учениците от часовете по химия и опазване на околната среда с преподавател Гюлджан Бекир, както и групата за занимания по интереси “Млад еколог” с ръководител Боряна Петкова. Учениците от група за занимания по интереси “Млад програмист” с ръководител Стоянка Маринова направиха  и програмираха  лего роботи за събиране и сортиране на отпадъци.

Учениците от начален етап с класен ръководител Станислава Иванова с помощта на своите семейства изработиха красиви природни календари и моливници с цел обогатяване на познанията за природната среда, годишните времена и атмосферните условия.

През декември учениците от специалност “Рекламна графика” под ръководството на художествени ръководители Марина Нанкова, Иван Узунов и Марин Вулджев изработиха екокод на СУ ”Св.св. Кирил и Методий”, който да отразява идеята за дейността на училището като част от програма “Екоучилища” и обещанията на учениците за опазването на природата, ресурсите и биоразнообразието, създадени от самите тях.

През януари бе поставено метално сърце на кампанията “Капачки за Бъдеще”. А преди месец на оградата на училището бяха поставени пана от пластмасови капачки, подредени в мотиви от български шевици.   

Предстоят викторина “Уча и знам за българската гора” и училищна кампания “Спаси дърво”.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?