Следвайте ни

Генералният директор на OIV Пау Рока с визита в УХТ

viber icon

Генералният директор на Международната организация на лозата и виното /OIV/ г-н Пау Рока ще бъде гост на Университета по хранителни технологии.

На 21 февруари 2020 г. от 10 ч. той ще се срещне с университетската и академична общност на УХТ и ще изнесе публична лекция за състоянието и перспективите на лозаро-винарския сектор в Югоизточна Европа. 

Това е първото посещение на световноизвестния експерт в нашата страна, което се осъществява с любезното съдействие на Европейския институт за стратегии и анализи. 

В презентацията си ще обхване въпроси, свързани с производството на грозде и на вино, потреблението на вино, както и с вноса и износа. Г-н Рока ще говори за изискванията на пазара, разходите за иновации и имидж на продукта и ще засегне още много други важни за бранша теми. 

Международната организация на лозата и виното е междуправителствена формация. Членове на ОІV са 47 държави, 20 от които са страни от Европейския съюз. Една от основните цели на OIV е да допринася за хармонизацията на съществуващите практики и стандарти, за подготовка на нови международни стандарти с оглед подобряване условията на производство и маркетинг на лозаро-винарските продукти и за гарантиране интересите на потребителите. 

Пау Рока е генерален директор от 1-ви януари 2019 г. Мандатът му е 5-годишен. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?