Ето ГРАФИКА на първите уроци по БНТ

След успешния старт на „Уча онл@йн с учител“ за седмокласници, днес „Просвета“ ще излъчи и първите уроци за учениците в начален етап. Създадени са от издателската група и ще бъдат показани и в телевизионната образователна програма „С БНТ на училище“.

Уроците ще може да се следят едновременно на официалния сайт и на фейсбук страницата на издателството.

След първото им излъчване всички уроци ще са достъпни на сайта и във фейсбук по всяко време.

Още днес „Просвета“ ще излъчи четири урока по български език за начален етап:

16.00 ч.: Урок по български език за 2. клас, г-жа Ели Войнова – учител в 18. СУ „Уилям Гладстон“ – София, тема „Разпознавам прилагателното име като част на речта“;

16.30 ч.: Урок по български език за 3. клас, г-жа Десислава Анастасова – учител в 105. СУ „Атанас Далчев“ – София, тема „Мога да разпознавам възклицателно изречение“;

17.00 ч.: Урок по български език за 1. клас, г-жа Диана Хусеин – учител в 18. СУ „Уилям Гладстон“ – София, тема „Съгласни звукове и букви. Обобщение“;

17.30 ч.: Урок по по български език за 4. клас, г-жа Ива Петрова – учител в 18. СУ „Уилям Гладстон“ – София, тема „Мога да проверявам правописа на съществителните имена“.

Екипът на „Просвета“ благодари на учителите – участници в уроците, които в  кратки срокове откликнали на поканата и се включили в създаването на видеоуроци за подпомагане на дистанционното обучение на учениците.

В сегашната кризисна ситуация всеки безкористно трябва да направи каквото е по силите и възможностите му, за да преминем заедно през предстоящите изпитания, казват от „Просвета“.

Затова оттам заснеха и предоставиха за безплатно ползване през интернет – на сайта на издателството, във фейсбук и Ютюб видеоуроци по най-важните предмети и теми. Само за няколко денонощия в такива „часове от дистанция“ са участвали над 100 000 ученици. Всеки ден се създават нови видеоуроци, които се предоставят безвъзмездно на БНТ. Както „Марица“ писа, издателството осигури и свободен достъп до електронните си учебници.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?