Следвайте ни

Есенен празник събира подготвачета в училище

Инициативата на СУ „Св. св. Кирил и Методий” цели по-лесна адаптация на бъдещите първолаци

viber icon

Есенен празник събира утре в СУ „Св. св. Кирил и Методий” деца от подготвителните групи в  целия град. Инициативата, стартирала още през 2012 г., цели да „въведе” малчуганите в училище и да ги включи в различни дейности там, за да видят, че не е страшно, а забавно. И наесен, в което и школо да станат първолаци, да тръгнат уверени в себе си и по-лесно да се адаптират.

Есенният празник под надслов „Рисуваме, танцуваме и пеем – да творим умеем” дава възможност децата да покажат и своите дарби и умения. Всеки участник може да избере в какво направление да се включи: музика, хореография или изобразително изкуство.

На финала малките художници подреждат импровизирана изложба, след двата часа заедно танцьорите успяват да представят общ танц, а бъдещите големи певци се изявят, подкрепени от школската група „Лоли поп”. Общото между участниците във всички групи се оказват усмивките след вълнуващото преживяване.

До края на днешния ден трябва да бъде заявено желанието за участие, като се посочи разделът - „Аз искам да пея”, „Народният танц е удоволствие и забавление” или „Умея да рисувам”.

Участниците в групите по рисуване трябва да носят и материали – бои, моливи, флумастери. 

Записването става на място в училище или по електронен път на адрес:  [email protected]

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?