Следвайте ни

Есе за чуждите празници вместо изпит в ПУ

viber icon

„Чуждите празници в българската култура - необходимост или подражание?“ е темата на четвъртия национален конкурс за есе, организиран от Философско-историческия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. В него могат да участват дванайсетокласници с интереси в областта на краезнанието, литературата, българския език, историята, етнографията, туризма, културното наследство. Съревнованието е в 3 етапа. Първият включва представяне на конкурсните материали до 22 март на адрес [email protected], а на хартиен носител - в деканата.

Заедно с есето с обем до 4 страници трябва да се пратят и трите имена, град, училище, клас, пълен пощенски адрес и телефон. Специално разработени насоки за подготовка на есето са публикувани на адрес https://logos.uni-plovdiv.net/en/. Съчинението трябва да бъде придружено от декларация за авторство, попълнена и подписана от автора. При изпращане по електронна поща тя трябва да бъде сканирана в .pdf или .jpeg. Есета без декларация няма да се допускат. 

Вторият етап е до 2 април, като есетата ще бъдат проверявани от комисия от преподаватели от ПУ. Оценяването ще е по шестобалната система с точност до 0,10. Авторите на класираните есета с оценка минимум 4,50 ще бъдат лично уведомени и поканени да представят своите разработки пред комисията в третия тур до 9 април. Всеки ще разполага с 15 минути, за да лансира своите идеи, а журито ще задава въпроси. Крайната оценка ще е средноаритметична на бележките от есето и от представянето пред комисията. 

Авторите на първите три най-високо оценени есета ще получат и награди. С оценка от конкурса всички класирани могат да изберат да се запишат в бакалавърските програми „Етнология“ и „Социална антропология“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?