Следвайте ни

Еко кампания учи българските училища да рециклират

viber icon

Мащабна кампания проведе пловдивското сдружение БГ Бъди активен в училища из цяла България. То разпространи серия от образователни игри, уроци и забавления за деца и учители, посветени на опазването на чистота в града. От сдружението са подготвили за подрастващите забавления, с които да научат децата как и къде да изхвърлят отпадъците, а за учителите - наръчници как да им помогнат да научат принципите за живот без отпадъци. 

Няколко наръчника ще отговарят на въпросите на децата, свързани с почистване и разделното събиране и оползотворяване на отпадъци и ще ги насърчават да творят, давайки втори живот на опаковките. Целта на координаторите на инициативата е да ги ангажират и образоват относно въпросите за отпадъците и да насърчат дългосрочната промяна в поведението им. 

“Чрез забавните и лесни работилнички в наръчника “Интересни и забавни уроци по преизползване”, имаме шанс да подпомогнем работата на учителите и заедно да създадем по-добри навици за опазване на чистота, намаляване на отпадъците и преизползване у децата“ – казва Румяна Киризиева от екипа на организаторите. 

Освен наръчника с лесно приложими уроци за преизползване на материалите, училищата получават още Наръчник за игри #БезОтпадъци, Еко_Песнопойка и Книжка за оцветяване.

Сборниците обхващат няколко учебни предмета, в които са адаптирани идеите за по-малко отпадъци - физическо възпитание и спорт, музика, изобразително изкуство и ръчен труд. Наръчникът за Игри #безотпадъци,  съдържа спортни игри за училищата, посветени на опазването на околната среда. Еко_Песнопойка включва 11 детски песнички, с различни автори на музика и текст, с фокус върху намаляване на отпадъците и тяхното разделно събиране и рециклиране. Книжката “_Място #БезОтпадъци” съдържа 10 странички с лесни и закачливи задачки и картинки за оцветяване, а наръчник “Уроци по преизползване” дава няколко урока за работилнички по преизползване на пластмаса, стъкло и хартия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?