Следвайте ни

Една платформа, която решава проблемите на учители, родители и ученици

viber icon

Предизвикателствата на съвремието поставиха на дневен ред избора на най-подходящата дигитална среда, която да отговори адекватно на високите очаквания и на учители, и на ученици, а и техните родители от модерно и пълноценно обучение. Реални или виртуални, класните стаи си остават мястото за споделяне и трупане на знания. В морето от дигитални платформи и ресурси и обучители, и обучаеми припознаха удобствата на IZZI - модерната онлайн среда, разработена от издателство Клет България.

Може  би най-достоверна е оценката на г-жа Стоянова, преподавател по български език и литература в пети клас, която е и майка на първокласник. Така по стечение на обстоятелствата тя има от първо лице опит с предимствата на IZZI и като учител, и като родител.

Платформата си взаимодейства с потребителя по интерактивен начин, каквито са съвременните очаквания. Тя притежава функционалност, с помощта на която, урокът се предава в презентационна форма, особено ценна за учителите. Урокът е комбинация от текстове, изображения и занимателни задачи, като изборът е измежду над 50 000 електронни ресурса. Всички необходими учебни материали са събрани на едно място, в Централизирана облачна банка, а това е много удобно, като се има предвид тяхното богатство и разнообразие.

Освен огромния избор от материали (да не забравяме и че разполага и с електронно четимия вариант на учебниците) за г-жа Стоянова е важно удобството при работа с платформата – тя лесно провежда учебни часове онлайн, споделя задачи било с един, или с всички ученици от класа, и индивидуално проследява напредъка им. Интерактивна бяла дъска, маркер, възможност за бележки са сред инструментите, които улесняват работата на учителя, а IZZI се грижи да провокира любопитство на децата с 3D визуализации, аудио и видео, симулации, като е помислено и за децата със специални образователни потребности и дислексия.

Когато помага на своя първокласник, г-жа Стоянова цени най-много това, че платформата заинтригува децата. А това е особено важно в първите училищни стъпки на днешните деца, за които общуването онлайн е нещо съвършено естествено. Тестовете за самопроверка са хем лесни, хем увлекателни като игра - верният отговор се попълва не само с маркиране, но и с „влачене“ на обект. Съчетанието от визуално съдържание, аудио и видео прави ученето истинско удоволствие и така, забавно и приятно, учениците учат, концентрират се по-лесно и напредват по-бързо. Библиотеката с ресурси елиминира стреса откъде да се намерят допълнителни  ресурси за подготовка за изпит или упражнения, а напредъкът на детето по всички дисциплини може да се проследи по всяко време.

За г-жа Стоянова следващо поколение образователна среда IZZI е нейн неоценим помощник и като учител, и като родител. А за децата то е ясно – ученето е лесно като на игра. С IZZI наистина е: Интерактивно, Занимателно, Забавно, Интегриращо.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Урфил

Урфил

17.03.2021 | 11:34

Колежке, моите деца са 19, в първи клас са и нямат проблеми с платформи и ИКТ! Днешните деца са други, забравете нашето време и поледнете календара. 2021 година сме! Успех!

Отговори
0 0
Преподавател в пети клас

Преподавател в пети клас

17.03.2021 | 11:19

Моля, попитайте г-жа Стоянова на колко ученици преподава, къде, по какво и колко от децата имат компютри.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?