Следвайте ни

Две предварителни кампании и една редовна в УХТ

Вузът набира кандидати в Испания и Кипър, Ден на отворените врати тук на 21 февруари

viber icon

Ден на отворените врати ще даде възможност на кандидатстудентите на 21 февруари да влязат в аудиториите и учебния ресторант на УХТ и да се срещнат с преподаватели. Вузът ще приема първокурсници с две предварителни сесии и една редовна.

Първите изпити по математика или химия са на 11 април. Заявление се подава от 1 до 10 април Втората възможност е на 6 юни, а документи се подават между 1 и 5 юни. Редовната сесия е през юли. Кандидат-студентите подават документи в УХТ, в оторизираните и он-лайн чрез сайта на вуза.

Наесен ще се поднови чуждоезиковото обучение в бакаларъвските програми - на френски в специалност „Технология на ферментационните продукти“,  на английски  - в „Туризъм“ и „Компютърни системи и технологии“. В магистратурите на английски ще се предлага специалност „Анализ и контрол на хранителни продукти“.

Може да се кандидатства с оценка от матура. Балът се обаразува с удвоване на бележката от приемния изпит или от държавния зрелостен, като се избира по-високата.

За възпитаниците на професионалните гимназии, когато кандидатстват за специалност от същото професионално направление, вход е средната оценка от държавните изпити по теория и практика.

УХТ се включи в организираната от МОН кандидатстудентската кампания за представяне на българските висши училища в чужбина. Информационната кампания „Българското висше образование – достъпно, конкурентно и перспективно“ ще се проведе на 25 януари в нашето посолството в Мадрид. Между 7 и 9 февруари УХТ ще участва в кандидатстудентска кампания в Ларнака, Кипър.

Стартира и поредица участия в кандидатстудентски борси в различни градове у нас. В някои от тях ще участват представители от браншовите съюзи и фирми от хранително-вкусовата промишленост. Успоредно с това преподаватели ще посетят училища с професионална насоченост хранителни технологии, техника, стопанско управление и туризъм.

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

MOPU

MOPU

29.01.2020 | 10:02

ГОТОВО МОЕТО ТЕСТИМОНИ, ДОБРИЯ ДЕН МОИТЕ ХОРА НА България ИЗПИТВАНЕ ЗА КАК ИЗПОЛЗВАМ ЗАЕМ, ЗА ДА КУПИТЕ КЪЩА ОТ РЕАЛНА И ГЕНУЙНА ЗАЕМНА КОМПАНИЯ, ПОЗВАНЕНА фирма за градска банка. Днес съм много щастлив и БОГ БЛЕС СИТИ БАНК КОМПАНИЯ. ([email protected]) Казвам се Катица Аз съм от българия Търся истинска компания за заем през последните 5 месеца, за да си купя къща всичко, което имах, беше куп измами, които ме накараха да им се доверя и накрая от деня, те ми взеха парите, без да дам нищо в замяна, всички надеждата ми беше изгубена, обърках се и бях разочарован, никога не исках да имам нищо общо с компаниите за заем в интернет, така че отидох да взема назаем малко пари от приятелю, казах й всичко, което се случи и тя каза, че може да ми помогне, това тя знае компания за заем, която може да ми помогне с каквато и да е сума заем имам нужда от мен с много нисък лихвен процент от 2%, че тя просто получи заем от тях, тя ме насочи как да кандидатствам за заема, аз го направих точно както тя ми каза, аз кандидатствах с тях на имейл: ([email protected]) Никога не вярвах, но се опитах и ​​на моя най-голямата изненада получих заема в рамките на 24 часа, не можех да повярвам, отново съм щастлив и богат и благодаря на Бога, че такъв заем компании като тази все още съществуват при тази измама навсякъде, Моля, съветвам всички, които се нуждаят от заем, да отидат  ([email protected]) те никога няма да ви провалят, и животът ви ще се промени както мина. Бързо се свържете ([email protected]) днес и вземете заема от тях, Бог да благослови фирмата за заем на градската банка за истинското им предложение за заем.  Уверете се, че се обърнете към фирмата на градската банка за заема, защото получих заема успешно от тази компания без стрес.

Отговори
0 0
ффф

ффф

26.01.2020 | 21:24

Исках да изкарам магистратура там,но при цена 1300 лв за семестър мисля,че не е по джоба на всеки.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?