49
Следвайте ни

Две гимназии се връщат в своите сгради след ремонти

viber icon

Учениците от ПГТСТ „Гоце Делчев“ и ПГТ „Проф. Цветан Лазаров“ се връщат от понеделник в сградите на своите учебни заведения. За ПГСАГ „Арх. Камен Петков“ се очаква това да стане до две седмици.

Както „Марица“ писа, поради ремонтите по ОП „Региони в растеж“  в трите училища учебната година започна на друго място. Занятията бяха пренесени в други училища, като учениците от трите професионални гимназии учеха само след обяд, за да не смущават занятията на домакините.

Пътуването до Професионалната гимназия по транспорт в район „Южен“ затруднило много възпитаниците на Автото, където има момчета от район „Източен“. Отрази се и на отсъствията, признават от школото.  ПГТ „Проф. Асен Златаров“ пък бе настанена в тракийските СУ „Св. Седмочисленици“ и СУ „Софроний Врачански“. Само практиките продължиха в професионалните гимназии.

През миналата седмица по заповед на министъра на образованието и трите училища бяха в режим на обучение от разстояние в електронна среда. От понеделник ще учат пак присъствено.

Следим напредването на ремонта в ПГСАГ „Арх. Камен Петков“, като уверенията са, че до седмица-две и там учениците ще могат да се върнат, каза Антоанета Кръстанова, изпълняващ длъжността началник на Регионалното управление на образованието.

След възстановяването на нормалните учебни занятия ще продължат довършителни ремонтни работи, но те няма да попречат на учебния процес.

Снимка: Наташа Манева

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?