Следвайте ни

Доц. Кунчев огласи минават ли и малките ученици на дистанционно заради COVID-19

viber icon

Новите мерки се налагат, защото епидемиологичната ситуация се усложнява. На отделни места болниците започват да се затрудняват. Това заяви във включване по “Вайбър” главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в предаването “Тази сутрин” по Би Ти Ви. Областните щабове и сега можели да променят мерките според заболеваемостта там. Но се налагали и мерки на национално ниво.

На въпрос откъде идват бройката 11 000 теста Кунчев отговори, че първо лабораториите у нас не са 65, толкова са само в заповедта на здравния министър, чиито резултати се признавали в чужбина. Иначе общо 185 лаборатории вкарвали данни в системата и те имали капацитет дори да достигнат до 30-40 хил. теста дневно.

Не обичам да правя прогнози, но гледам какво става в Европа, там има доста по-тежка ситуация, например в Чехия, коментира Кунчев. Ако не вземаме навреме мерки, можело да се случи да имаме и по 5-6 хил. положителни случая на ден.

Много е вероятно да се наложат мерки и за по-малките ученици, ако данните покажат, че е необходимо, ще преминат на дистанционна форма, обясни доц. Кунчев. Според него е възможно още затягане, но без да се стига до “локдаун”. Вечерният час не е много ефективен, но по общини, ако се налага, ще го има, ако го приемат общинските щабове, каза Кунчев. Ако нещата вървят така, със сигурност ще има удължаване на извънредната обстановка.

Съжалявам за оставката на шефа на РЗИ д-р Данчо Пенчев, работеше по 16-17 часа на ден, но формално имаше нарушение на правилата със свалянето на карантината на президент и премиер, каза доц. Кунчев. Затова и не се правели вече изключения. Според Кунчев подбудите на д-р Пенчев били да не се пречи на държавата, но наредбата щяла да се спазва такава, каквато е написана.

Имам връчено специално предписание и съм поставен под карантина за 10 дни, обясни доц. Кунчев. Нямал никакви симптоми, вчера излязъл резултат от PCR, че е отрицателен.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

28.10.2020 | 11:40

ВСЯКА ГОДИНА В ПРОТИВОГРИПНИТЕ ВАКСИНИ СЕ ДОБАВЯТ РАЗЛИЧНИ МОДИФИЦИРАНИ ВИРУСИ И СЕ ИЗПРОБВАТ ВЪРХУ ЖИВОТНИТЕ В КЕН ЕФА :) НАЙ-БЛИЗО СТЕ ДО КОЛХОЗНИЦИТЕ ГЕНЕТИЧНО :) ТЯ, КОЛХОЗНАТА СВ ИНЯ ГО ЗНАЕ ТОВА И ЗАТОВА СЕ ОПИТВА ДА СИ РАЗРАБОТИ СОБСТВЕНА ПРОТИВОГРИПНА ВАКСИНА. АМА НАЛИ СИ Е СВИ НЯ, СИ ТРАЕ И ГЛЕДА ДОКАТО ВИ СЕ РАТ В УСТАТА, ЛАЙ НЯНИ МОЗЪЦИ :) ВСЕ ПАК РЕЗУЛТАТИТЕ, ДОКОЛКО ДАДЕН ВИРУС Е ЕФИКАСЕН, СА ВАЖНИ И ЗА НЕЯ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ СА НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ :)

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?