3906

Добра новина за родителите: За първи път безплатни учебници и за учениците от VIII до XII клас

 

Правителството одобри 93 163 066 лева за закупуване на познавателни книжки, учебници, електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и за учениците от I до XII клас в общинските детски градини и училища за 2024 година. Това съобщават от пресцентъра на МС.

За първи път безплатни учебници се осигуряват и за учениците от VIII до XII клас. Досега такива получаваха учениците от I до VII клас. Така за следващата учебна година безплатни учебници и учебни комплекти по общообразователните учебни предмети ще получат всички ученици от I до XII клас.

Ще бъдат отпуснати средства и за брайлиране на учебници за учениците с нарушено зрение от I до XII клас, както и за закупуване на учебни комплекти по специалните предмети за учениците с увреден слух.

Средствата ще бъдат разпределени въз основа на броя на децата и учениците в нея, подаден от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование към февруари 2024 г.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
rtyrty

rtyrty

22.02.2024 | 18:58

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим---- https://da.gd/menx

Отговори
0 1
112233

112233

22.02.2024 | 17:34

Къде отиде правото на избор на учебник от учителя - сега вече като едно време при социализма: с един учебник три години, да живее демокрацията. Има едни издателства, които мноооого благодарят на директорите и те приниждават да се учи по техните учебници като Expresspublishing.

Отговори
1 2
Ти в кой свят живееш?От училище на училище и от клас на клас никой

Ти в кой свят живееш?От училище на училище и от клас на клас никой

22.02.2024 | 19:29

Няма еднакви учебници,по избор на самите преподаватели са.Учителят си казва с кои ще работи.А относно expresspublishing нищо им няма,много добре направени издания са.Работели сме и с тях,после и с др.Няма драма!

Отговори
2 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?