Следвайте ни

До края на март обхождат всички деца между 5 и 7 г.

viber icon

До края на март трябва да бъдат обходени всички деца на възраст от 5 до 7 г., за да се вземат навреме мерки да са в подготвителните групи и в клас наесен. Това стана ясно на първото заседание на новосформирания Координационен съвет по обхвата на областно ниво. Както „Марица” съобщи, звеното бе създадено по силата на промяна в регламентите за действие на механизма за обхващане и задържане. На заседанието днес присъства зам.-министърът на образованието  Таня Михайлова.

„Разчитаме на подкрепата на областните управители, защото  това е държавна политика и няма как да успее само една институция – заяви тя. - Механизмът успява  благодарение на работата на всички институции, но има още много неща, които трябва да се направят. Не трябва да се отчайваме, защото резултатите в образованието идват малко по-късно. Трябва да се постоянни и последователни. Основната задача пред нас е  не само учениците  да са в училище, а да са пълноценно там, в което е голямата роля на учителите. Разчитаме на координация от страна на областните управители. Тази практика стартира именно от Пловдив през 2017 г. и се видя, че работи”.

Областните управители всеки месец трябва да следят процесите и да оказват съдействие при нужда. МОН е пратило писма и до регионалните си управления и другите институции да се сътрудничи, когато е необходимо. В някои ситуации има нужда от служители на МВР, в други - от подкрепа от социалните работници.

„До края на март трябва да видим кои са децата за подготвителните групи и първи клас. Защото имаме едни данни, но реалните може да се окажат други. Трябва да се види каква е картината, за да се осигури нормалното започване на учебната година. Много е важно децата на 5 и 6 г. да са в детските градини и много ще акцентираме на това. Влизането изобщо на децата в детската градина е полезно за тях – и от гледна точка на социализацията им, и на изграждане на навици. Всички изследвания сочат, че това е инвестиция в най-ранна детска възраст”, добави Михайлова.

Най-голям е проблемът там, където има много деца, които са „капсулирани” и не ходят на училище, обясни зам.-министърът. Случва се в етномахалите, има такъв проблем и в Кричим. Там трябва да се работи по-усърдно и да има по-голямо разбиране от обществото – всеки забелязва, ако някой наоколо не е на училище, каза още Таня Михайлова.

Към момента не може да се каже категорично колко са в Пловдивска област децата между 5 и 7 години, които предстои да бъдат обходени по домовете. В момента се оглеждат прецизно масивите. За около 500 е установено, че са в чужбина, каза началникът на Регионалното управление по образование Иванка Киркова.

 

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Hope elinal

09.02.2020 | 14:23

Вие сте бизнес мъж или жена? Имате ли нужда от средства за стартиране на собствен бизнес? Имате ли нужда от заем, за да уредите дълга си или да изплатите сметките си или да започнете хубав бизнес? Имате ли нужда от средства за финансиране на вашия проект? Ние предлагаме гарантирани заемни услуги на всяка сума и за всяка част на света за (физически лица, компании, посредници и юридически лица) при нашата превъзходна лихва от 2%. За кандидатстване и повече информация изпратете отговори на следния имейл адрес: [email protected] Благодаря и очакваме вашия бърз отговор.

Отговори
0 0

Елена

31.01.2020 | 07:07

Уважаеми търсещи заеми. Имате ли някакви финансови затруднения? Искате ли да започнете собствен бизнес? Тази компания за заем е създадена правозащитни организации по целия свят с единствената цел да помогне на бедните и хората с финансови затруднения в живота. Ако искате да кандидатствате за заем, свържете се с нас с подробностите по-долу имейл: [email protected] Име: Необходима сума на заема: Продължителност на кредита: Мобилен номер: Благодаря ви и Бог да ви благослови УВЕРЕНОСТ Елена

Отговори
0 0

paul

29.01.2020 | 09:57

ГОТОВО МОЕТО ТЕСТИМОНИ, ДОБРИЯ ДЕН МОИТЕ ХОРА НА България ИЗПИТВАНЕ ЗА КАК ИЗПОЛЗВАМ ЗАЕМ, ЗА ДА КУПИТЕ КЪЩА ОТ РЕАЛНА И ГЕНУЙНА ЗАЕМНА КОМПАНИЯ, ПОЗВАНЕНА фирма за градска банка. Днес съм много щастлив и БОГ БЛЕС СИТИ БАНК КОМПАНИЯ. ([email protected]) Казвам се Катица Аз съм от българия Търся истинска компания за заем през последните 5 месеца, за да си купя къща всичко, което имах, беше куп измами, които ме накараха да им се доверя и накрая от деня, те ми взеха парите, без да дам нищо в замяна, всички надеждата ми беше изгубена, обърках се и бях разочарован, никога не исках да имам нищо общо с компаниите за заем в интернет, така че отидох да взема назаем малко пари от приятелю, казах й всичко, което се случи и тя каза, че може да ми помогне, това тя знае компания за заем, която може да ми помогне с каквато и да е сума заем имам нужда от мен с много нисък лихвен процент от 2%, че тя просто получи заем от тях, тя ме насочи как да кандидатствам за заема, аз го направих точно както тя ми каза, аз кандидатствах с тях на имейл: ([email protected]) Никога не вярвах, но се опитах и ​​на моя най-голямата изненада получих заема в рамките на 24 часа, не можех да повярвам, отново съм щастлив и богат и благодаря на Бога, че такъв заем компании като тази все още съществуват при тази измама навсякъде, Моля, съветвам всички, които се нуждаят от заем, да отидат  ([email protected]) те никога няма да ви провалят, и животът ви ще се промени както мина. Бързо се свържете ([email protected]) днес и вземете заема от тях, Бог да благослови фирмата за заем на градската банка за истинското им предложение за заем.  Уверете се, че се обърнете към фирмата на градската банка за заема, защото получих заема успешно от тази компания без стрес.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?