Следвайте ни

До 19 юли кандидатстват за началник на РУО

viber icon

До 19 юли събират документи на кандидати за конкурса на началник на Регионалното управление на образованието след дисциплинарното уволнение на Иванка Киркова.

 Желаещите трябва да имат  степен магистър и минимум 5 г. опит на ръководна длъжност в системата на предучилищното и училищното образование или опит на ръководна или експертна длъжност в администрация, свързани с нея,  или минимален ранг II младши.

Задължително условие е да не са под запрещение, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и да не са лишени от правото да заемат определена длъжност.

Конкурсът ще се проведе на два етапа. Първият е решаване на тест за познания от професионалната област на длъжността и относно администрацията, а вторият - интервю.

Подаването на заявлението и приложенията към него става лично или чрез пълномощник. При подаване на документите по електронен път заявлението и декларацията следва да бъдат подписани от кандидата с електронен подпис.

Минимален размер на основната заплата за длъжността е  2400 лв.

Междувременно РУО обяви и конкурси за трима старши експерти - по приобщаващо образование, информатика и ИТ и по организация на средното образование.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?