46

Дни на отворените врати: Родители влизат в Монтесори класовете

Родители могат да влязат и да наблюдават Монтесори занимание на първолаци в Дни на отворените врати в СУ "Св. св. Кирил и Методий", преди да направят избора си къде да кандидатстват за своя първолак.

Учебното заведение прилага за пета година методиката, чиято философия е "Помогни ми да се справя сам" и бе първото общинско у нас, която я въведе в първи клас.  "За тези пет години педагози и деца, активно участващи в образователния процес, работят в областите: Математика, Български език и литература и Космическо възпитание. Пренасят наученото в опитното поле. За това време осъзнахме, че философията и методът са изключително подходящи за деца с устойчива концентрация, търсещи знания, превръщайки ги в деца лидери, които не се страхуват да вземат решения", казват от училището.

От днес  до 17 март от 8.30 ч. до 10 часа и от 15 до 17 часа всеки желаещ може да посети работния процес, да разгледа специфично подготвената образователна среда, да получи информация за иновативните паралелки “Монтесори класна стая – помогни ми да се справя сам“ и паралелките с разширено изучаване на изкуства.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Тони

Тони

13.03.2023 | 13:52

Това са пълни измислици тези Монтесори! Взимат едни пари за пълни глупости! Къде е иновацията ?

Отговори
5 2
Така ли било???? Ама наистина ли???

Така ли било???? Ама наистина ли???

13.03.2023 | 16:13

Тая дето е написала статията най-много плюеше и недоволстваше че всъщност няма никакво Монтесори в това училище, тъй като дъщеря и учеше там! Вечно беше недоволна. И сега седнала да ласкае и пише лицемерни небивалици за "иновативното образование" в у-ще "Св.св.Кирил и Методий"?! Каква гадост и какво лицемерие и подмазвачество.

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?