Следвайте ни

Дни на отворените врати при първолаците по Монтесори

Родители могат да влязат в клас, да видят материалите и да научат по какво се отличава методиката от стандартната

Родители ще могат да влязат в реален час на първолачета от първата за цяла България Монтесори паралелка в общинско училище, която тръгна тази есен в СУ "Св. св. Кирил и Методий". На 11 и 12 декември школото обявява Дни на отворените врати за посетители на иновацията си “Монтесори класна стая - научи ме да се справям сам”, с която получи и статут на иновативно училище.
Проектът осигурява обучения по държавните образователни стандарти и същевременно децата се учат чрез действия и на практически умения. Застъпен е индивидуалният подход, като напредъкът се отчита персонално за всяко дете. Учениците учат чрез работа със сертифицирани Монтесори материали и разработени материали от преподавателя, с които лесно овладяват знанията и уменията в първи клас. Поставят им се съизмерими цели, които се постигат лесно, и това ги мотивира за учене. Широко застъпени са сетивните възприятия, което от своя страна допринася за прехода към абстрактните понятия, свобода на избор за начина на учене.

Всеки родител на бъдещ първокласник или всеки, който се интересува от различни методи на обучение, може да избира между няколко възможности да влезе "в кухнята". Единият вариант е да стане част от учебния процес на 11 или 12 декември в удобно за него време от 8.30 до 11 ч. или от 13.30 до 14.30 ч. В този диапазон ще може да присъства на занятие на първолаците.

Друга опция е да посети от 16 до 17 ч. организираната Монтесори среда в класната стая и да разгледа материалите, с които се работи.
За родителите на 11 декември от 18 ч. ще има и презентация на тема “Предизвикателството да си родител на първокласник и какви са предимствата на Монтесори педагогиката пред традиционното обучение".

За да не се нарушава учебният процес при голям брой желаещи, в класната стая ще се допускат не повече от четирима посетители за определен период, предупредиха от СУ "Св. св. Кирил и Методий".

Елица Кандева

Редактор-репортер екип „общество“

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?