Следвайте ни

Директорката в Богданица качила лично файла за диктовката на малката матура

viber icon

Лично директорката на основното училище в Богданица е качила на флашка файла за аудиодиктовката от МОН на националното външно оценяване по български език и литература в 4. клас, заяви самата тя. Елена Бойчева обясни, че явно на външната памет е имало и друг файл, който е бил стартиран погрешка вместо истинския. Не е ясно защо предварително флашката не е била проверена. Според инструкциите за провеждане на изпита тя трябва да е празна.

След като качих аудиофайла на флашката, го дадох на училищната комисия. Колежката го занесе в стаята, където записът е пуснат от квестор. Нито аз, нито тя, сме чули какво съдържа той, обясни директорката.

Тя самата изобщо не влязла при четвъртокласниците, а представителят на техническата комисия излязъл от изпитното помещение веднага след предаването на флашката.

Запитана как така за грешката не се е разбрало същия ден, когато МОН оповести изпитния вариант, а чак при проверката на писмените работи от оценителите, Елена Бойчева отговори, че квесторите не са сравнявали съдържанието.

Те са от училището в Богданица, но преподават в прогимназиален курс. При разпределянето им по изпитните зали от страна на РУО се търси именно липса на конфликт на интереси. Тъй като не са учители на четвъртокласници и пряко не са заинтересовани какво точно се е паднало и как са се справили децата, те не са проследили по-късно какво точно е съдържал изпитният вариант.

Бившият депутат и бивш зам.-областен управител Петър Петров, който се е върнал начело на училището в Богданица и  в момента го ръководи, се застъпи за директорката, при която е проведено НВО. „Тя е дългогодишен колега с опит, не съм я избрал случайно“, увери той и също бе категоричен, че става дума за нелепа грешка по време на изпита. 

След завръщането му Елена Бойчева е преподавател по руски език в училището, като помага на новия стар директор да влезе в крак след дългото си отсъствие от позицията на школски шеф, след като мина през районното кметство на „Източен“ в Пловдив, през парламента и Областната управа.

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?