49
Следвайте ни

Детските градини в „Северен“ ни учат с рисунки как да се движим еко

viber icon

Деца от детските градини в район „Северен“ представиха изложба „Да се придвижваме екосъобразно“. Инициативата е по идея на районния кмет Стоян Алексиев, като част от  Европейската седмица на мобилността, която се провежда всяка година в периода 16-22 септември.

Възпитаниците на 7-те детски заведения в района с помощта на своите учители и родители изработиха и подредиха кътове и табла с прекрасни рисунки и апликации, свързани с темата. В своите творби малчуганите показват алтернативните начини на придвижване в градска среда, с цел намаляване на замърсяването на природата. Велосипеди, тротинетки, хвърчила, електромобили -това са най-честите изображения в детските рисунки.

„Децата трябва да се учат още от малки да проявяват загриженост за околната среда и за здравето на другите, като избират екологичен транспорт.Тези хубави произведения показват, че преподавателите в детските градини в района работят усърдно и с ентусиазъм и желание учат своите възпитаници как да опазват околната среда“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?