Следвайте ни

Вижте кога отварят детските градини ВИДЕО

viber icon

Детските градини и ясли отварят поетапно от  22 май, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Няма да се изисква бележка, на входа ще се мери температурата с живачен термометър. Родителите ще представят декларация за информирано съгласие.

В една група ще има по 10-12 деца, в по-големите градове - най-много до 18. 

Малчуганите ще са основно на двора.  Няма да се изисква спазване на дистанция между тях, но ще се спазва дистанция между родители и учители, както и между групите.

Учителите ще са с предпазни средства - маски и шлемове..

Няма да се провеждат педагогически ситуации.

В Пловдив над 80% от родителите на децата в предучилищна възраст настояха детските градини да отворят врати възможно най-скоро, за да пратят децата си. В анкета, проведена от  Община Пловдив сред семействата над 60% от участвалите  споделиха, че отварянето на детските градини е пряко свързано със завръщането им на работа. Две трети от анкетираните изразиха надежда, че градините ще отворят в близките четири седмици.

Анкетата бе анонимна, с няколко въпроса: Има ли необходимост от отваряне на детските градини? Ако отговорът е "да", от кога да започнат работа с деца? Зависи ли връщането ви на работа от отварянето на детските градини? Ако започнат работа детските градини, Вашето дете ще посещава ли детска градина? Ако отговорът е „Да“, към кой момент ще посещава? Дали от края на май, началото на юни или през септември. През летните месеци /юли и август/ще ползвате ли услугите на детските градини?

Анализът бе предоставен на МОН заедно с допитвания в цялата страна, за да се вземе решение дали градините и яслите да отворят.  Работата всички учебни заведения беше преустановено по решение на Националния оперативен щаб още началото на извънредното положение.

Как ще работят градините в Пловдив - очаквайте подробности

Ето брифингът в Министерския съвет:

 

 

 

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?