Следвайте ни

Детски психолог и Разказвачът на приказки – с номинации за Герой на децата

Гласуването е онлайн в сайта на Националната мрежа на децата до 26 май

viber icon

Пловдивският детски психолог  Теодора Пампулова и Разказвачът на приказки Константин-Кирил Иванов получиха номинация за Герой на децата – един от разделите в традиционните призове „Златна ябълка“.

За десети път отличията ще бъдат връчени в навечерието на 1 юни от   Национална мрежа за децата. Те са признание за усилията на хора, организации и институции за подобряване на живота и благосъстоянието на децата в България.

Теодора Пампулова е детски психолог и педагогически съветник в ЕГ „Иван Вазов“, автор на книги за родители. По време на извънредното положение предоставя безплатни консултации за семейства. Тя е създател и на първия български сайт  detetodnes.bg, в който родители могат да намерят специалист – педиатър, детски психолог, детски психиатър, логопед, зъболекар, работещ с деца, хомеопат, бавачка и т.н.

Константин-Кирил Иванов пък е създател на Националната инициатива за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки“. В нея среща деца и ученици с български съвременни писатели, като организира и още събития – „Приказки под лампите“ и концерт „Билет срещу книга“.

Наградите „Златна ябълка“ са в 8 категории – „Герой на децата“, „Училище“, „Болница“, „Община“, „Журналист“, „Благотворител“, „Награда за цялостен принос към Мрежа за децата“ и „Специална награда“.

 В раздела за училища има още един представител на Пловдивска област – ОУ „Васил Левски“ в село Караджово. То е номинирано заради усилията си в работата с деца от три етнически групи.

В категория „Герой на децата“ номинациите се правят от широката общественост на сайта на инициативата. Победителят ще бъде избран с онлайн гласуване до  26 май 2020г. Тази година са номинирани 13 личности.

Национална мрежа за децата въвежда и нова категория – „Детска организация“, с идеята да отличи граждански организации, които със своите дейности, проекти и инициативи въздействат положително  върху живота на децата и семействата в областите на здравеопазването, образованието, правосъдието, благотворителността и детските права.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?