Следвайте ни

Детска градина в "Северен" със зов за помощ за 3-годишния Данчо

viber icon

Директорът на ДГ „Дъга” Дима Симеонова се обърна със зов за помощ на 3-годишния Данчо, страдащ от ДЦП. Детското заведение вече е правило две кампании в негова подкрепа: „Вместо цвете за любимите учителки, подари надежда за Дани!“  по повод 8 март и базар на изработена съвместно с родителите великденска украса. Събраните средства обаче са недостатъчни.

Ето молбата на майката Анелия Петрова към ДГ „Дъга”:

„ Нека да помогнем на малкия Данчо да проходи и да има пълноценен живот. Йордан Йорданов Йорданов е на 2 г. и 7 м., но все още не може да лази, да стои прав без опора и да ходи. Той се ражда в първите дни на седмия месец (29 ГС) с тегло 1кг. 260гр. След два месеца престой в болница, борейки се да оцелее, той е изписан. Но съдбата го изправя пред сериозни изпитания - детска церебрална парализа и вродена агенезия на ляв бъбрек (има само с един бъбрек). Той посещава ежедневни рехабилитационни процедури, които обаче се оказват недостатъчни за двигателното му развитие. Налагат се рехабилитации, прегледи и консултации в чужбина и евентуални операции на двете крачета. Семейството няма финансовата възможност за това. Молим, който с колкото може да помогне. Нека бъдем хора и да дарим пълноценен живот на едно дете в нужда. Благодарим на всички Вас!“

Към писмото са приложени медицински документи: епикриза, експертно решение на ТЕЛК, констатация от медицински решения и други, с които детската градина разполага.

Към апела за помощ се присъединява и администрацията на район "Северен". Който е готов да откликне, може да го стори на банкова сметка:

 

IBAN BG52STSA93000026483646

BIC STSABGSF Титуляр:Йордан Йорданов Йорданов

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?