3906

Ден на кариерата в Аграрен университет- Пловдив

„Ден на кариерата в Аграрен университет- Пловдив“  е събитие, което се организира ежегодно в университета, за да осъществи директен контакт между бизнеса, академичната и студентската общност и да създаде реални предпоставки за наемане на бъдещи професионалисти и създаване на нови контакти.

На 17 април 2024 г. от 10:00 ч до 14:00 ч, в VІІ аудитория, ет.2 – Факултет по растителна защита и агроекология, компании, институции и работодателски организации ще се презентират и ще представят своите стажантски програми и работни позиции. Форумът дава възможност на работодателите да се срещнат със студентите и разговарят с тях в неформална атмосфера, да осъществят контакти с техните преподаватели с цел бъдещи партньорства.

ПРОГРАМА

Вижте ТУК видео от Деня на кариерата. 

 Демо ден и обучение по растителнозащитни лозарски практики 

в учебно-опитната база на Аграрен университет - Пловдив в с. Брестник- 17 април 2024, 10:30 ч.


Доц. Боян Сталев от Катедра Лозарство и овощарство на Аграрен университет- Пловдив ще даде знания за:

  • Определяне наличието на зимуващи форми при лозата по отношение на ескориозата и брашнестата мана
  • Необходими мерки за ограничаване разпространението на ериофиден акар при лозата 
  • Запознаване с работата на електронна платформа за оповестяване на растителнозащитните, дезинфекционните и дезинсекционнните дейности в сайта на БАБХ
  • Попълване на дневници за растителна защита

Софтуерният инженер Благой Анастасов от Бивайн ще проведе демонстрация на технологичния софтуер за лозарството, в контекста на лозарските мероприятия, които е необходимо да бъдат проведени при винените и десертните лозови насаждения през първа фаза на вегетационния период.


Обучението е предназначено за земеделски производители, лозари, винари, агрономи, професионалисти, студенти, преподаватели и е безплатно, с предварително записване ТУК.
 
Проект #AgroDigiRise е съфинансиран от Европейския съюз в рамките на програма “Цифрова Европа”.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?